Skulptur retur: Elementernes nye plads i midtbyen

10. september 2020, 13.00

Bjørn Nørgaards tre skulpturer, Arkitektoniske Elementer I, III og IV, blev afleveret og gensamlet på deres nye placering for Ikast Bibliotek. Foto: Privatfoto

IKAST Efter mere end en måneds nænsom renovering fik tre Bjørn Nørgaard-skulpturer fornyligt nyt leje i Ikast.

De tre værker har i en årrække stået på pladsen foran Ikast Bio, hvor vind og vejr har bidt i fugerne mellem glaseringer, granit, marmor, sandsten og fajance. I forsommeren blev skulpturerne gravet fri, løftet op og kørt væk til renovering.

Forleden blev værkerne igen forsigtigt læsset af - på deres nye fremtidig placering ved indgangen til Ikast Bibliotek. Som børns stabeltårne blev de her gensamlet, del for del, med de afrundede søjler øverst, som afslutter alle tre værker.

Bjørn Nørgaard har døbt de tre skulpturer, Arkitektoniske Elementer I, III og IV. Som talrækken måske afslører har de tre en »søsterskulptur« i Ikast, Arkitektonisk Element II, som er placeret i Højrisparken - ved netop Bjørn Nørgaards Vej. Serien på de fire er oprindeligt sikret til Ikast via et samarbejde mellem den tidligere Ikast Kommune og Ny Carsbergfondet.