Lokal fokus på kvindefodbold

Pernille Harder og Guldminen gik sammen om et fremstød, hvor 75 fodboldpiger fik sig en på opleveren

Udgivet:09. juni 2022, 17.00

Læsetid:2 minutter

Det kan næsten ikke blive bedre, hvis man er pige og har fodbolddrømme, nemlig at træne med en af verdens absolut bedste kvindespillere, landsholdsanfører Pernille Harder. Foto: Malene Tswai

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST Med landsholdsanfører Pernille Harder i spidsen blev der i weekenden slået et slag for kvindefodbold.

Guldminen og Pernille Harder var nemlig gået sammen for at tilbyde fodboldglade piger en gratis minicamp. I alt fik 75 heldige piger muligheden for at deltage i de tre dage på campen i og omkring Guldminen.

- Vi gør det her for at promovere kvindefodbolden. Vi så gerne, at der var flere piger, der søgte ind på fodboldlinjen på skolen, siger Gitte Birk Jørgensen,

Hun sidder i administrationen og er samtidig pr-koordinator for Guldminen og ISI, hvor hun netop har fejret 25-årsjubilæum.

Pigerne på pinsens camp kom fra hele landet.

- Der var flere, der havde søgt, men vi havde ikke plads til flere. Vore egne fodboldpiger i Guldminen fik automatisk tilbuddet, men der var plads til mange flere, forklarer Gitte Birk Jørgensen, der håber på en gentagelse af arrangementet næste år, så der også bliver plads til dem, man måtte skuffe.

Pinsecampen begyndte allerede fredag, hvor der var træning for de ældste piger fra 6.-9. årgang.

Lørdag kom turen så til de yngste fra 0.-2. årgang, og søndag var det 3.-5. årgang, der kom på banen.

Alle ansøgere havde sendt en lille video, hvor de fortalte om, hvorfor de gerne ville deltage. Pernille Harder var i det panel, der derpå havde den utaknemmelige opgave at udvælge de heldige deltagere.

Start på en tradition

På ryggen af samtlige spillere og trænere stod Harder, og langt de fleste af småpigerne var også miniature-kloner af deres forbillede i hvert fald hvad angår det lyse hår og hestehalen.

Mens pigerne trænede, var der arrangeret workshop på ISI for forældrene.

Det var Svend Erik Schmidt, der indviede dem i sine teorier om læring.

Som nævnt er det planen at gentage arrangementet næste år for at fremme interessen for kvindefodbold, men mon ikke Guldminen forinden får en hjælpende hånd med at promovere sporten for pigerne.

I hvert fald er Danmark med i næste måned med Pernille Harder i spidsen, når der for 13. gang skal uddeles medaljer ved EM i kvindefodbold.

Mesterskabet afvikles i England.

I alt 75 piger fik her over pinsen mulighed for at deltage i en camp med blandt andre Pernille Harder. Foto: Malene Tswai