Krigens stemmer kommer til Ikast

Udgivet:16. september 2022, 15.54

Læsetid:1 minut

På Ikast Bibliotek bliver det senere i september muligt at få et indblik i krigen i Ukraine. Foto: Flemming Thulstrup

TEATER Et regionalt kunstnerisk initiativ bringer ukrainske stemmer, som fortæller om Ukraine-krigens realiteter, til en række af Midt- og Vestjyllands kommuner. I Ikast-Brande finder initiativet sted i bibliotekssalen på Ikast Bibliotek 22. september. Det skriver Ikast Bibliotek i en pressemeddelelse.

Her står videre, at der gennem en kombination af ukrainske og danske kunstnere skabes otte nyskrevne og performative tekstkompositioner, som skal rette et blik imod den nuværende verdenssituation, når teaterprojektet »The Drama War Project« viser, hvad man i fællesskab kan forme på tværs af landegrænser og samfundstilstande:

- Kunst kan bygge bro mellem mennesker, og aldrig før har vi haft mere brug for at kunne samles omkring at stå sammen som ét fællesskab. Projektet giver stemme til de mennesker, der har oplevet krigen nu og her og sørger for, at den høres - også her i Danmark, ude i regionerne og helt lokalt, lyder det fra Marie Lilholt, administrerende direktør for Swinging Europe, som står bag initiativet.