Glæder sig til fest og farver - og et nyt kapitel

Handelsgymnasiet i Ikast fik fredag sin første student

Udgivet:25. juni 2018, 16.22

Læsetid:3 minutter

Familie, venner og kæreste dukkede op med flag og blå roser for at fejre Christian Hoff Foldager fra Ikast HHX. Foto: Tom Laursen

Anna Østergaard Bjørn
Journalist

Ikast Så har årets første HHX-student fra Ikast fået hue på.

18-årige Christian Hoff Foldagers sidste eksamen var i faget virksomhedsøkonomi, og det var ikke ligefrem det fag, han havde ønsket at komme op i til sin sidste eksamen.

Til sin bror havde han betroet, at han troede, at han ville få karakteren 4.

Men det gik heldigvis over al forventning. Med raske skridt gik han fra eksamenslokalet mod sin familie og studenterhuen, mens han rakte alle 10 fingre i vejret. Et 10-tal i virksomhedsøkonomi blev det til, og det er den karakter, han nu kan forevige i huens inderfor.

Den eneste med hue

Christian Hoff Foldager var den første student fra skolen, og faktisk var han fredagens eneste student på HHX i Ikast, så han må vente weekenden over - indtil klassekammeraterne også kan iføre sig huen med det blå bånd.

Fuld af overvældelse og glæde, med sin nye hue på hovedet, skulle han sammen med uddannelsesleder, Elisabeth Jacobsen, hejse flaget foran Handelgymnasiet i anledningen af at være den allerførste nyslåede student.

- Jeg blev også selv student herfra i sin tid, dengang i 80'erne, sagde Peter Hoff Foldager bevæget, da flaget blev hejst.

Next stop: Thailand

Nu skal Christian Hoff Foldager videre og ud i verden, og det har han det helt okay med.

- Jeg er da lykkelig for at have været her, men snart er det et overstået kapitel. Det er jeg ikke ked af, jeg er klar til noget nyt og ser frem til det, sagde han.

I første omgang er hans plan at tage et sabbatår, hvor han skal arbejde som handicaphjælper og rejse i Thailand med kæresten.

Derefter tror han, at han skal læse erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet.

Men inden han tager hul på et nyt kapitel, skal huen fejres. Først med studenterfest hjemme og i weekenden skal han i byen - men huen bliver hjemme til kammeraterne også har fået deres i starten af næste uge.

En verden fuld af muligheder

Efter tre år på HHX kan Christian Hoff Foldager se, at han har valgt rigtigt, da han skulle vælge en ungdomsuddannelse.

- Jeg har aldrig været interesseret i det, STX kunne tilbyde; oldtidskundskab, fysik, kemi og idéhistorie. Jeg har altid interesseret mig for økonomi, fortalte han, og derfor er hans nuværende plan om at læse erhvervsøkonomi ikke helt ved siden af.

Han var glad - ja ovenud lykkelig faktisk - og det var skolelederen også.

- Den her tid på året er stor. Både for forældre og elever. Efter en uge med masser af fest, begynder det nok at gå op for studenterne, hvor mange gode muligheder denne uddannelse har givet dem, sagde Elisabeth Jacobsen.

Christian Hoff Foldager (t.v.) og skoleleder Elisabeth Jacobsen hejste Dannebro i solskin foran hovedindgangen til HHX. Hermed er studentersæsonen skudt i gang. Foto: Tom Laursen
Det blev mor, Ann Hoff Foldager, der satte huen på sin søns hoved, da han som den første blev student fredag formiddag. Foto: Tom Laursen