Første stik i bronzeserie: Ikast-kvinder vandt tæt højhastighedsbrag

Ikast Håndbold vandt første slag i DM-bronzeserien mod Nykøbing Falster efter en medrivende målfest i IBF Arena

Udgivet:30. maj 2023, 20.27

Læsetid:1 minut

Playmaker Simone Petersen serverede flere lækre assists i den første bronzekamp mod Nykøbing Falster. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

4 måneder siden

HÅNDBOLD Kursen er måske sat mod bronzemedaljer for tredje år i træk for Ikast Håndbold. De midtjyske kvinder vandt i hvert fald første opgør i årets DM-bronzeserie mod Nykøbing Falster.

33-31 lød slutfacit efter 19-15 ved pausen i et velspillet tempoopgør tirsdag aften i IBF Arena.

Trods de knebne sejrscifre var Ikast på sejrskurs stort set hele aftenen. De gulklædte midtjyder sluttede første halvleg stærkt med fire scoringer fra snor fra 15-15 til 19-15, og de åbnede også anden halvleg med to træffere til 21-15. Det duftede af en tidlig afgørelse.

Men er der noget, Nykøbing Falster er blevet kendt for i dansk kvindehåndbold, så er det evnen til at score mange mål på kort tid i noget, Ikast-træner Kasper Christensen flere gange har betegnet som "hvirvelvindshåndbold". Og øboerne viste netop de uberegnelige evner igen i aften og kom på "minus to" ved blandt andet 21-19, 22-20, 26-24 og 28-26.

Dér trådte Ikast-anfører Stine Skogrand i karakter med tre scoringer til 31-27. Med fire et halvt minut tilbage på uret måtte det da være afgørelsen.

Men igen gik det stærkt den anden vej. Falstringerne scorede tre mål på to minutter og fik reduceret til 30-31. De var også på 31-32, før Stine Skogrand cementerede sejren med sin femte scoring i det næstsidste sekund.

Aftenens topscorer blev landsholdsfløjen Emma Friis med otte mål. Hun blev inden kampen kåret til årets spiller i Ikast Håndbold.

Anden og måske sidste kamp i bronzeserien venter torsdag 8. juni i Nykøbing Falster. Vinder øboerne, venter der et tredje slag i Ikast søndag 11. juni.