Streaming overhaler flow-tv for første gang nogensinde

De nye medier overhalede i 2022 de traditionelle. Det konkluderer den årlige medieforskningsrapport fra DR.

Udgivet:26. januar 2023, 10.20

Læsetid:1 minut

Streaming har nu for første gang nogensinde overhalet flow-tv, viser DRs årlige medieforskningsrapport. I 2022 brugte forbrugerne i gennemsnit 103 minutter dagligt på traditionelt tv. Det daglige tal for streaming lå på 112 minutter. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN For første gang nogensinde bruger danskerne mere tid på streaming, podcast og sociale medier end på traditionel radio, flow-tv og trykte aviser og blade.

Det fremgår af rapporten "Medieudviklingen 2022", der er DRs årlige medieforskningsrapport.

- I og for sig er det ikke overraskende, da udviklingen har bevæget sig i denne retning længe, siger medieforskerne i rapporten Janne Bjørsted-Tandrup, Henrik Gregor Knudsen og Dennis Christensen.

I 2022 brugte forbrugerne i gennemsnit 103 minutter dagligt på traditionelt tv. Det daglige tal for streaming lå på 112 minutter.

Den traditionelle radiolytning er især også faldet i 2022. Fra at forbrugerne i snit lyttede til radio 102 minutter om dagen i 2021, er det tal nu faldet til 92 minutter dagligt.

- Det er især public service-radiokanalerne, der har mistet lyttere, og en del af forklaringen kan formentlig være, at corona-nedlukningerne har givet ekstra lytning til public service-kanalerne i årene forud, vurderer medieforskerne.

Det er dog ikke fordi, forbrugerne er stoppet med at bruge lydmedier.

32 procent af befolkningen lyttede således til podcasts ugentligt i 2022. I 2021 lå det tal på 29 procent.

Rapporten viser også udviklingen i brugen af sociale medier.

- Sociale medier er en stabil del af vores medieforbrug, og overordnet set ser vi intet fald i den daglige dækning hos befolkningen over 15 år, lyder det i rapporten.

Det er dog bemærkelsesværdigt, hvordan det sociale medie TikTok brager frem blandt den yngre del af befolkningen mellem 15 og 29 år.

41 procent af befolkningen i den aldersgruppe brugte mediet ugentligt i 2022. Det tal lå på 28 procent og 2021 og blot tre procent i 2019.

På tværs af alder er det stadig Facebook og Messenger, der er de mest brugte sociale medier i befolkningen.

/ritzau/