Der kom en illustreret novelle ud af mødet med Ikast

Børnebogs-forfatter og illustrator Tove Krebs Lange har været på besøg i Ikast og vender onsdag 11. september tilbage

Udgivet:11. september 2019, 08.27

Læsetid:1 minut

»Hvem er Ikast?«. Børnebogsforfatter Tove Krebs Lange gæster Ikast Bibliotek onsdag 11. september og kan måske svare på spørgsmålet. Foto: PR-foto

Jacob Hove
Debatredaktør| jah@herningfolkeblad.dk

3 år siden

Ikast Som led i Dansk Forfatterforenings projekt Hvem er Danmark? har 20 forfattere været på rejse ud for at undervise over 500 skoleelever i kreativ skrivning og historiefortælling.

Forfatterne var i foråret udsendt til 20 forskellige danske byer heriblandt Ikast, hvor de gennem en uge samlede inspiration til fortællinger med udgangspunkt i byerne.

Det var børnebogsforfatter og illustrator Tove Krebs Lange, der var på besøg i Ikast, og det er der kommet en illustreret novelle ud af med titlen »Vi spiser præcis klokken seks«. Den kan ses her i avisen på modstående side.

Besøg på Hyldgårdsskolen

I de kommende måneder rækker forfatterne skrivestafetten videre: Over 500 skoleelever deltager i en skrive-workshop, og Dansk Forfatterforening udskriver i september en national skrivekonkurrence for udskolingselever i hele landet.

Præmien bliver en tur til Bogforum 2019, hvor Hvem er Danmark?-teksterne læses højt af skuespiller Jens Albinus.

På onsdag i næste uge vender Tove Krebs Lange tilbage til Ikast. Hun skal holde workshop på Hyldgårdsskolen, og samme aften gæster hun Ikast Bibliotek, hvor hun i dialog med Ikast-Brande-redaktør Jacob Hove, Ikast Avis/Herning Folkeblad, vil fortælle om sit ophold i Ikast.

Under sit besøg i Ikast har Tove Krebs Lange talt med flere forskellige borgere - unge som gamle - og det er der kommet nogle citater ud af, som hun også har samlet sammen.

- Alle i Ikast går til noget sport, er der for eksempel en, der har sagt.

Arrangementet på Ikast Bibliotek hedder »Hvem er Ikast« og foregår onsdag 11. september. Der er gratis adgang.