Budgetforlig for 2022 med meget at glæde sig over

13. september 2021, 12.30

Palle Høj (V). Foto: Privatfoto

LÆSERBREV Det er meget glædeligt, at der er indgået en bred aftale med alle partier i Ikast-Brande Kommune om et budgetforlig for 2022. Selv om dette budget var lettere at vedtage end det første budget, jeg var med til for fire år siden, hvor vi skulle spare 80 millioner kroner, så er jeg glad for, at alle partier er med i budgetforliget i år. Det er rart at gå ind til en valgkamp med en bred enighed om budgettet for det kommende år, og jeg vil gerne rose vores borgmester Ib Lauritsen for at sikre en bred aftale.

Fortsat gode takter

Budgettet fortsætter de gode takter fra de seneste år og viser, at der er styr på økonomien i Ikast-Brande, og at kommunen fortsat sætter store beløb af til investeringer i vore anlæg til fremtiden. Vi har lyttet til de mange indspil, der er kommet til budgettet, og der er derfor i år fjernet den halve procent i generelle besparelser, der var lagt op for 2022. Byrådet fastholder således serviceniveauet, og der har været særlig fokus på børne- og ældreområdet.

Der er også aftalt, at det nye byråd skal vedtage en ny økonomisk politik i 2022 frem mod 2023 og de kommende år. Det er vigtigt, da vi fortsat skal have et godt råderum i økonomien til at kunne investere i fremtiden. Jeg synes ikke, vi skal have en halv procents besparelse for besparelsens skyld, men det kan give mulighed for plads til nye investeringer i vores fælles fremtid.

Set med lokale briller

Det er vigtigt at fastholde, at vi laver budget for hele kommunen, og at vi investerer hele vejen rundt i alle områder. Det er glædeligt, at der er givet penge til renovering af skoler i Ejstrupholm og Engesvang og til projektering af Trappen i Brande bymidte. Det er dog også tilladt at kigge på resultatet fra budgetforhandlingerne med lokale briller. Set med Ikast-briller er der også gode investeringer at glæde sig over i det kommende år, blandt andet:

1. Der er sat penge af til Strøgcentret til en renovering, og der bliver et bredt forankret udvalg til at arbejde med dette. Der er ikke gjort meget ved Strøgcentret siden 1992

2. Der er sat penge af til Ikast Complete og en investering i en fremtid med mulighed for endnu mere bevægelse

3. Der kommer en pulje til cykelstier i 2022 og de kommende år

Det glæder mig især, at det er lykkedes, at kommunen vil støtte op om Ikast Complete, som er en meget vigtig investering i fremtiden. Den kommer sammen med FCMs investering i nyt FCM Hus i Ikast og ISIs investering i ny skole på samme adresse til Friskolen Guldminen. Det vil være til glæde for alle med Ikast Complete, og det vil fortsat give bosætning og fastholde Ikast som en stolt sportsby. Så alt i alt et positivt budget, hvor der er meget at glæde sig over.