100 millioner kroner: FCM rejser ny aktiekapital i stor satsning

FC Midtjylland øger sin aktiekapital med 25 procent i en ny, offensiv satsning. Det giver mere end 100 millioner kroner i ny kapital

3. juni 2021, 09.49

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og FC Midtjylland rejser ny kapital, der skal styrke klubben fremadrettet. Hvordan de mange penge skal bruges præcist, vil klubben fortælle nærmere om på et pressemøde fredag. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD FC Midtjylland har på en ekstraordinær generalforsamling her til formiddag vedtaget en markant kapitalforhøjelse.

FC Midtjylland A/S vil udstede nye aktier svarende til en forhøjelse af aktiekapitalen på 25 procent.

De nye aktier har - ifølge klubbens offentligt tilgængelige dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling - en nominel værdi på 9.684.205 kroner, men grundet den stærke markedskurs er det beløb, der rejses, altså mange gange højere.

Generalforsamlingen bemyndigede selskabet til at lave kapitalforhøjelsen »ad én eller flere gange« frem til 1. juni 2026.

Det må formodes, at det er klubbens storaktionær, den engelske rigmand Matthew Benham, der bliver køberen af størsteparten af de nye aktier. Benham ejer i forvejen over 94 procent af FC Midtjylland A/S.

Indtil videre melder historien ikke noget om, hvad FC Midtjylland har tænkt sig at bruge kapitaludvidelsen til.

Men mediet B.T. skriver om en offensiv sportslig satsning, der skal bringe de danske vicemestre tilbage på Superligatronen.

Det kan også tænkes, at en del af kapitalforhøjelsen skal anvendes til de stadionforbedringer, som klubben og formand Rasmus Ankersen ved flere lejligheder har ytret ønske om. MCH Arena er - når coronapandemien ellers tillader det - fyldt op i sponsorloungen og alle skyboxes er udsolgt.

Klubben har indkaldt til pressemøde fredag klokken 13.00, hvor den vil melde nærmere ud om planerne for fremtiden.