Lige på trapperne

19. september 2018, 08.55

Hans Ole Olesen har rundet de 70 år, men det har ikke forhindret ham i at starte på en frisk med nyt CVRnr.

IVÆRKSÆTTER - Jeg skal have et eller andet, forklarer den temmelig atypiske iværksætter, som allerede sidste år kunne fejre sin 70-års fødselsdag. Siden 2001 har han - de seneste år i kompagniskab med svigersønnen Jeppe Karstoft - drevet OK Trapper i Brande, men historien om Hans Ole og trapperne går meget længere tilbage - faktisk helt tilbage til 1982, da han startede med at lave trætrapper som ansat på en virksomhed i Kølkær.

Han er oprindeligt uddannet tømrer, og det samme var hans far før ham, men i over 35 år har hans arbejde primært bestået i at fremstille trapper.

- Det er blevet til nogle stykker gennem årene, siger Hans Ole Olesen, der anslår, at det er blevet til mellem 150-200 trapper årligt. Løseligt udregnet svarer det til cirka 6.000 trapper, men antallet af trin har han ikke noget bud på.

Splittet op

Da den var på sit højeste, beskæftigede trappefabrikken på Jyllandsvej i Brande syv-otte mand, men det fik en ende med finanskrisen, og siden nåede OK Trapper aldrig helt op på samme størrelse igen.

Efter flere års tilløb til at sælge virksomheden, endte det i foråret med en opsplitning: Svigersønnen viderefører firmaet og navnet, nu med produktion i udlandet, mens bygningerne blev solgt til Hewicut, som man kan læse om andetsteds i erhvervstillægget.

Hans Ole Olesen havde dog slet ikke fået nok af lugten af træ, så han fandt et værksted på cirka 100 kvadratmeter på Markedspladsen i Brande, og en stor del af maskinerne flyttede med ham.

Her har han etableret sig med sin egen lille virksomhed, der har fået det særdeles logiske navn "Ting i Træ".

- Det er mest småting, forklarer Hans Ole Olesen, men trapperne har han ikke sluppet. Derudover laver han også gelændere og skabe, men der er udelukkende tale om mindre specialopgaver, både for private, andre håndværkere og svigersønnens virksomhed.

Og selvom Hans Ole Olesen synes, det er rart at have noget at stå op til, er det endnu rarere, at han stort set selv kan bestemme antallet af timer - som medindehaver af OK Trapper var det ikke usædvanligt, at arbejdsugen sneg sig op på både 50 og 60 timer. Det gør den ikke længere, eget CVRnr. til trods.