Lokal smed klar til at hjælpe: Rustent look er et hit i haven

Højbed, blomsterkumme, eller fiskeformet kæmpebålsted. cortenstål giver mange muligheder i haven

6. maj 2021, 06.24

Cortenstål vinder indpas som materiale til eksempelvis højbede i haven, men metallet med den dekorative rustrøde farve har også mange andre anvendelsesmuligheder i haveindretningen, fortæller Nicolai Madsen, der er indehaver af NM Smed & Montage på Løhdesvej i Engesvang. Foto: Thomas Vang Nielsen

HAVE Det er blevet en stor trend bruge cortenstål ved indretning af haven.

Når stålet udsættes for regn, sol og vind, dannes der hurtigt et ydrerustlag, som nedsætter hastigheden på den naturlige nedbrydning af metallet fire-otte gange i forhold til blødt stål.

Dermed er metaltypen både et yderst holdbart materiale, og så har den mørkebrune rustfarve en dekorativ effekt, som står sig godt sammen med havens grønne dele.

Et væld af muligheder

Ønsker man professionel og lokal hjælp til at opfylde havedrømmen, kan man kontakte NM Smed & Montage på Løhdesvej i Engesvang.

Firmaets indehaver Nicolai Madsen har løst mange forskellige typer opgaver.

- Runde og firkantede blomsterkummer er folk helt vilde med. Men også havelåger, højbede, spejlbassiner og græskanter, har jeg lavet for folk, siger Nicolai Madsen og løfter sløret for en kommende specialopgave.

- Snart skal jeg til at lave et stort bålsted, der er udformet som en kæmpefisk i cortenstål. Den bliver to meter på den ene led, en meter på den anden led og en halv meter høj. Med grillrist og det hele, siger smeden fra Engesvang.