Ny ejer vil udleje luksuspalæ

En østjysk forretningsmand har købt en 633 kvadratmeter stor villa i Ikast - med en tilhørende kæmpegarage og park-lignende have. Og han skal ikke engang bo der selv

Udgivet:23. maj 2021, 09.48

Læsetid:2 minutter

Grødde Huse 16 består af en 10.059 kvadratmeter grund med parklignende have og 633 kvadratmeter boligareal. Plus en 153 kvadratmeter underetage med vinkælder, gildesal, bar, toilet og garageplads til seks-otte biler. Hvis der er behov for at parkere flere biler eller at opbevare båd og trailer, kan det gøres i den fritstående ekstragarage på 77 kvadratmeter. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

BOLIG 14,5 millioner kroner. Det er ikke hver dag en villa i Ikast udbydes til salg for den pris.

Men det skete i november 2018, og her i foråret 2021 er der kommet et nyt navn på skødet til det 633 kvadratmeter store »mini-slot« på Grødde Huse 16 i det sydlige Ikast.

Køberen er den 65-årige erhvervsmand Jan Rasmussen fra Aarhusforstaden Risskov.

Selvom han fik forhandlet købsprisen ned i 11 millioner kroner, er det alligevel et prisleje, hvor de fleste ikke »kommer til« at åbne tegnebogen, og så har den nye ejer ikke engang selv planer om at flytte til Ikast.

Han bliver i Risskov, hvor han bor i første række ned mod stranden.

Oplagt direktørbolig

Den nye ejer har en klar plan for luksuspalæet i Ikast:

- Jeg drømmer om at bruge det som udlejningshus. Det kunne være til en stor familie. Eller måske til en virksomhed, der skal bruge et sted til en direktør eller en god medarbejder, som skal bo i området et par år. Hvis et firma lejer palæet, er det muligt at lave kontor i kælderen. Det er jo oplagt, siger Jan Rasmussen og tilføjer:

- Der findes et marked for denne slags lejeboliger i Aarhus, og med så mange store virksomheder, som der er i Ikast-Brande og Herning, tror jeg også, der findes et marked til at udleje huset her i Ikast.

Erhvervsmanden Jan Rasmussen har købt det hvide palæ i Ikast til en pris af 11.000.000 kroner, men han er godt tilfreds med sin nuværende bolig i første række til en lækker badestrand ved Århusbugten, så han vil i stedet udleje huset i Ikast. Mulige kunder kunne være en direktør fra en af de mange store virksomheder i Ikast-Brande og Herning kommuner. Det kan også være et firma, som søger en præsentabel bolig til en medarbejder, som lige skal se området an, før vedkommende bosætter sig permanent.
I boligens hall forbinder en kejsertrappe stueetagen og førstesalen, som sammen rummer de 633 kvadratmeter boligareal.
»Forældreafdelingen« rummer et soveværelse, som kan bryste sig af tilhørende vaskerum, walk-in-closet samt luksusbadeværelse.
Den rummelige garage i kælderen er udstyret med gulvvarme og plads til seks-otte biler.
I underetagen finder man blandt andet en gildesal med tilhørende bar og vinkælder.
Liebhavervillaen er opført i 2010 med en bygningsstruktur, der henter inspiration fra klassicismens strenge symmetri og rene linjer.
Boligen byder også på et rummeligt køkken.