Få overblikket: Aflysninger og udsættelser i Ikast-Brande - opdateret med Ikast Bio, Bakkehuset, Remisen, kirkerne og golfklubber

Som led i nødsituationen i Danmark er en række planlagte arrangementer og begivenheder i hele Ikast-Brande-området blevet aflyst eller udskudt. Her får du et foreløbigt overblik

12. marts 2020, 18.31

Foreninger, organisationer og institutioner i Ikast-Brande-området tager corona-nødsituationen alvorligt. illustration: herning folkeblad

IKAST-BRANDE I kølvandet på regeringens seneste initiativer for inddæmme spredningen af coronavirus, er flere lokale arrangementer i Ikast-Brande-området blevet aflyst eller udskudt.

Her følger en oversigt over de arrangementer og begivenheder, redaktionen i skrivende stund kender til.

Ikast Bio

Som en konsekvens af nødsituationen har bestyrelsen i Ikast Bio besluttet at lukke biografen i to uger fra i dag til og med den 29. marts.

Dermed følger biografen anbefalingen fra en samlet bestyrelse i Danske Biografer.

I Ikast vedtog biografbestyrelsen desuden, at generalforsamlingen for Ikast Bio, berammet til den 25. marts, er udskudt på ubestemt tid. Det betyder, at den siddende bestyrelse varetager arbejdet, indtil det igen er muligt at gennemføre generalforsamlingen.

- Beslutningen kan naturligvis ikke undgå at få økonomiske konsekvenser for biografen. Efter år med pæne overskud er vi dog velpolstrede, så vi kan klare en lukning - også selvom den måtte række et stykke ud over de to uger. Alle investeringer og moderniseringsplaner er i denne situation sat i bero, siger biografchef Bjarne Raabjerg i en pressemeddelelse.

Folkekirkerne

Gudstjenesterne i landets folkekirker er omfattet af regeringens beslutning om at indstille alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter med øjeblikkelig virkning.

Derfor er alle gudstjenester aflyst i de kommende 14 dage. Det samme gælder menighedsråds aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært. Det fremgår af Folkekirkens hjemmeside.

Kirkelige handlinger som dåb, begravelser og vielser kan stadig afholdes, men ikke i forbindelse med gudstjenester og uden offentlig adgang.

RemisenBrande

På lørdag aflyser Remisen sin Expat Fair i RemisenBrande for udenlandske tilflyttere aflyses.

Desuden er det foreløbigt besluttet, at teaterforestillingen Peter Pan den 27., 28. og 29. marts er udsat på ubestemt tid.

Bakkehuset

Kulturinstitutionen Bakkehuset i Ikast aflyser alle arrangementer i første omgang frem til 27. marts. Bakkehuset oplyser, at alle, der har købt billet, vil blive kontaktet og få billetterne refunderet.

- Vi vil dog gerne bede om tålmodighed, siger kultur- og spillestedsleder i Bakkehuset Mette Petrea i en pressemeddelelse.

Golfklubber

Her kan spil på banen foregå i privat regi på Pay & Play og Tullamore banen. Ifølge golfklubben vurderer DGU og DIF ikke, at smitterisikoen ved privat spil på banen er på et niveau, hvor der på nuværende tidspunkt er behov for en lukning.

Derimod er træning og andre af golfklubbens organiserede aktiviteter aflyste. På linje med klubbens restaurant, hvor der imidlertid er lavet en mulighed for at købe drikkevarer.

Brande Golfklub meddeler, at generalforsamlingen på tirsdag den 17. marts er aflyst og udsat på ubestemt tid.

Foreløbige aflysninger og udsættelser

Fredag 13. marts: Fredagscafé med spisning i Ældre Sagen i Brande.

Lørdag 14. marts: Bording Gymnastikforening: Opvisning: Udskudt til lørdag 16. maj

Søndag 15. marts: EB Gymnastikopvisning, Engesvang: Aflyst.

Bankospil i Bording Kirkeby søndag den 15. marts er aflyst.

Torsdag 19. marts: Åbent Hus, Ikast-Brande Ungdomsskole: Aflyst.

Torsdag 19. marts: Herning-Ikast Landboforening, generalforsamling udsat på ubestemt tid.

Lørdag 21. marts: BGU forårsopvisning i Brande Hallerne: Aflyst

Tirsdag 24. marts: Fællespisning i forsamlingshuset i Bording: Aflyst. Købte billetter overføres automatisk til næste arrangement i april

Onsdag 25. marts: Foredrag med Anne Skov i Lundgårdens kantine i Ikast er udsat på ubestemt tid.

Torsdag 26. marts: Kaffemødet: Mød din borgmester er aflyst.

Lørdag 28. marts: Ikast Gymnastikforening aflyser forårsopvisningen.

Søndag 29. marts: Forårsmessen i Strøgcentret er aflyst.

Fredag 3. april: Team Rynkeby Skoleløb med friskolen Guldminen som deltager udsat til 4. juni.

Ældre Sagen

Med omgående effekt: Ældre Sagen i Ikast, Brande, Nr. Snede og Ejstrupholm aflyser samtlige arrangementer - foreløbig frem til 1. juni.

Nedlukning i Ikast-Brande Kommune

Som led i nødberedskabet i Ikast-Brande Kommune er alle kommunale institutioner lukkede.

Det drejer sig om alle kommunalt ejede haller, Ikast Svømmecenter og bibliotekerne. Desuden lukker kommunens kontorer ned og alle personlige møder er foreløbigt aflyste og vil blive udskudt.

Fra på mandag lukker by- og skolebuskørslen ned i hele kommunen.