Efter rottefund: Vestbyens Bageri har endelig åbent igen

I dag er det præcis to uger siden, Vestbyens Bageri måtte lukke, da to rotter blev fundet på loftet. Nu har bageren fået grønt lys til at åbne igen

Udgivet:18. november 2021, 08.01

Læsetid:2 minutter

I dag torsdag er Vestbyens Bageri genåbnet præcis to uger efter, indehaver Jes Aaby Jensen måtte lukke forretningen efter fund af skadedyr. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

IKAST Her til morgen duftede det igen pludselig af friskbagt brød i det vestlige Ikast, og ganske rigtigt holdt håndværkerne tidligt parkeret foran Vestbyens Bageri, som nu er genåbnet efter to ugers nedlukning. For 14 dage siden blev to rotter fundet på loftet, hvorefter indehaver Jes Aaby Jensen valgte at lukke bageriet med det samme.

- Når jeg selv lukkede ned, må jeg også selv åbne forretningen op igen. Jeg har dog hele tiden haft et samarbejde med levnedsmiddelkontrollen under Fødevarestyrelsen, som løbende har været her. De kommer igen i dag en sidste gang, men alt er rengjort og bygget op på ny, og jeg har fuldt proceduren for nedlukninger vedrørende fund af skadedyr, siger Jes Aaby Jensen.

Skal ikke ske igen

Det har været meget dyrt at have lukket de sidste 14 dage, hvor Jes Aaby Jensen imidlertid har kunnet bage fra bageriet i Bording, som han også ejer. Brødet er blevet solgt både fra Bording og fra afdelingen i Løvbjerg, men nedlukningen har vist, at Vestbyens Bageri har en stor kundegruppe. Således har Føtex eksempelvis oplevet flaskehals-situationer fra morgenstunden de seneste uger, hvor brødet efterfølgende tidligt har været udsolgt.

- Jeg håber selvfølgelig, at byen vil bakke op, og det er rart at høre, at man har brug for en bager, for det har været meget dyrt at have lukket. Det er alvorligt, men nu håber jeg på det bedste, siger bagermesteren.

Det kan være svært at sikre sig et hundrede procent mod rotter, men Jes Aaby Jensen har fremadrettet lagt en plan for at forsøge.

- Jeg har fået udarbejdet en komplet rapport over bygningen med »svage og udsatte« områder, hvor man bør se på at sikre mod skadedyr. Derudover har jeg haft kameraer nede i rørene og i kloakken for at tjekke. Det så fint ud. Vi har selvfølgelig også rottefælder, men de er sgu blevet mere og mere snu de rotter, så det er mest ungerne, der går i fælderne. Overordnet håber jeg og tror på, at det ikke sker igen. Det skal det ikke, siger vestbyens bager, som nu glæder sig til at byde indenfor igen.