Politisk udvalg: Ny Brande-skole får fuld tandklinik

Storm i et glas vand, kalder formanden den hede debat. Man arbejder nu på at finde en midlertidig løsning, mens skolen bygges

Udgivet:14. juni 2018, 07.04

Læsetid:2 minutter

Simon Vanggaard: - Det handler om at finde en midlertidig løsning i Brande, inden en ny klinik etableres. Ikke om at lukke noget.

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

5 år siden

TANDPLEJE Den kommende nye skole i Brande kommer også til at indeholde en ny tandklinik - med både behandling og regulering.

Det har børne- og undervisningsudvalget slået fast på sit møde onsdag.

Det kommer ovenpå et par dage med en hed debat blandt især brande-borgere, der i barske vendinger og med ukvemsord har ytret sig på sociale medier om udsigten til, at Brande måske skulle miste sin tandklinik og tage til Ikast.

- Men det er jo en storm i et glas vand. Udvalget indstillede allerede i maj, at der skal være én tandklinik i Brande og én i Ikast. Så jeg forstår ikke ophidselsen, siger udvalgsformand, Simon Vanggaard (DF).

Når sagen dukker op igen, er det på baggrunden af byrådets beslutning om placering af den nye skole i Brande. Den betyder nemlig en nedrivning af tandklinikken i Centerparken.

- Derfor står vi med opgaven at finde en midlertidig løsning for børn og unge i Brande-området, der ikke kan rummes i de eksisterende klinikker. Ud over de problematikker, vi i forvejen har med tandplejen i Bording, Engesvang og Ikast. Det har ikke handlet om, at noget skal lukkes i Brande. Vi skal finde en midlertidig løsning, og det er vigtigt, vi finder en løsning, som ikke koster kommunen millioner af kroner, når vi jo har besluttet, at der skal opføres en ny klinik i den nye skole, siger Simon Vanggaard.

Mulighed for mobilklinik?

Politikerne i udvalget har derfor i enighed indstillet til det øvrige byråd:

* At den nye Brande-skole får en fuld tandklinik

* At man undersøger muligheden for en midlertidig mobilklinik i Brande-området

* At man undersøger mulighed for en fastprisaftale med private tandlæger i Brande - indtil den nye er klar.

* At man samtidig undersøger om der er andre ledige lokaler i kommunen, hvor den nuværende tandklinik i Brande midlertidigt kan rykke ind.

Ud over denne indstilling ønsker udvalget også, at der udarbejdes et prospekt for etablering af en ny tandklinik i Ikast - og at forholdene for Bording og Engesvang skal undersøges nærmere, inden der træffes en endelig beslutning om disse to klinikker.

- Vi har en klinik på Hyldgårdsskolen og Nordre Skole, som er disponeret til nye forhold - og der er usikkerhed om forholdene på den tidligere Vestre Skole. Derfor skal vi have et prospekt på, hvordan, hvorfor og hvor vi i givet fald skal etablere en ny klinik - og hvad vi gør ved Bording og Engesvang, siger udvalgsformanden.