Pinsen bringer atter kirker sammen

29. maj 2017, 12.04

pinsegudstjeneste Den tredje af kristendommens højtider - pinsen - sætter fokus på Guds Helligånd, fællesskab og skaberværkets bevarelse.

Som et konkret og synligt udtryk for dette indbyder alle folkekirkesognene i Engesvang, Bording, Christianshede, Favrholt, Ikast, Fonnesbæk og Isenvad endnu engang alle til en stor og festlig friluftsgudstjeneste 2. pinsedag - 5. juli klokken 10.00.

I år holdes gudstjenesten på den flotte åbne og grønne plads mellem Ørnevej og Rågevej i Ikast.

Det er tæt på Fonnesbæk Kirke. Er man på cykel eller gåben kan man perkere lige ved - er man i bil eller bus kan man parkere v. Fonnesbæk kirke og gå de ca. 200 meter, så man fremme.

Her er vand, græs, træerne lyse løv, en kæmpe sten, højt til himlen, fuglefløjt og fra tid til anden lyden af en motorplæneklipper fra en af de omkringliggende villahaver.

Til lejligheden endvidere et alter, et kors, et højtaleranlæg, Ikast FDF-orkester med mange messingblæsere, personer med sangblade, en præst - Torben Pedersen - og en provst - Poul Erik Knudsen - begge i den sorte kjole og hvide krave, kalk og desk til brug ved altergangen, medbragte tæpper eller havestole, borde med kaffe/the og kirke-pinse-kage til fortæring efter gudstjenesten og rigtig mange mennesker fra sognene, der denne særlige 2. pinsedag udgør en fælles menighed.

Alle interesserede er mere end velkomne - der er bestilt godt vejr og arrangørerne håber bestillingen er nået frem.