275 løb den 23. udgave af Kvindeløbet

Og de behøvede ikke at løbe sig til varmen

Udgivet:09. juni 2018, 17.06

Læsetid:2 minutter

Solbriller var gode at have med på løbet Foto: Thomas Vang Nielsen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

5 år siden

Ikast Lamseben, Fashion Girls, Damerne fra Europavej og en stribe andre hold- eller klubnavne var repræsenteret, da den 23. udgave af Kvindeløbet fandt sted i Ikast forleden tirsdag aften.

De 275 deltagere i alderen syv til 74 år samledes foran Bakkehuset, og selv om speaker Niels Blommegaard fra arrangørerne hos Ikast Atletik og Motion gjorde sit bedste - og han havde en 350 watt højtaler til hjælp - var det svært at trænge igennem med diverse praktiske oplysninger. Kvinderne havde tydeligvis en del at snakke med hinanden om.

Derefter stod den på fællesopvarmning ved Jette Gøth, og så var det ellers med finde en god plads ved startlinjen til en tur på enten fem eller 10 kilometer. I år bød vejret på høj solskin og sommerlige temperaturer.

Modsat løbet i 2017, hvor lyn og torden ikke blot udsatte løbet med 40 minutter, men også resulterede i, at hovedparten af deltagerne slet ikke kom i omdrejninger, men i stedet hentede sandwichen og kildevandet og gik slukørede hjem.

Ond stigning til sidst

Kvindeløbet i 2018 vil blive husket for varmen, fortalte løbets hurtigste kvinde Ulla Binderup Jacobsen fra Viborg Atletik og Motion, der gennemførte fem kilometer som den første.

- Det var over 20 minutter, lød det let irriteret, da hun blev spurgt til sin præstation.

- Jeg vil jo gerne have været lige under, men varmen gjorde, at jeg simpelthen ikke kunne spurte til sidst, sagde hun og fik derefter bekræftet fra tidstageren, at resultatet lød på 20 minutter og 11 sekunder.

Herefter indløb en lind strøm af kvinder og piger til målområdet i den nordlige ende af Strøgcentret.

Sponsorere havde sørget for 400 flasker kildevand, og der blev taget godt fra.

Måske er det ikke udelukkende varmen, der gjorde det svært at sætte en sprint ind på det sidste stykke.

Løberne kom op ad Strøget fra Lille Torv ved Stationen og de følgende 280 meter frem til Strøgcentret er pænt op ad bakke.

Varmen og en solid stigning de sidste 280 meter gjorde sit til at give sved på panden.
Varmen og en solid stigning de sidste 280 meter gjorde sit til at give sved på panden.
Fælles opvarmning Foto: Thomas Vang Nielsen
Læs også
<span>Galleri:</span> Lamseben, Fashion Girls og mange andre deltog i kvindeløb i Ikast <span>Galleri:</span> Lamseben, Fashion Girls og mange andre deltog i kvindeløb i Ikast
Læs også:
Galleri: Lamseben, Fashion Girls og mange andre deltog i kvindeløb i Ikast