Brande-virksomhed får ordre på 200 ton stål

Brande-virksomheden Give Steel skal fremstille store stålkonstruktioner til logistik-byggeri

21. april 2021, 04.39

Give Steel skal sende ikke mindre end 200 ton stål­konstruktioner til Taulov. Foto: Henrik Ole Jensen

BYGGERI Give Steel har vundet en stor ordre til et kæmpe logistikcenter. Virksomheden skal levere 200 ton stål til en af verdens største transport- og logistikvirksomheder - tyske DB Schenker - der skal have ny terminal i Taulov.

Stålkonstruktionen består af hovedspær, gavlspær, skillevægssøjler og store kompositbjælker, der bruges til at skabe slanke etagedæk og lette installationen.

Nye grønne krav

Alle stålkonstruktioner er produceret i Brande og EPD-deklareret - forkortelsen betyder Enviromental Product Declaration.

Give Steel udgav i december 2020 sin første EPD-miljøvaredeklaration. Med miljøvaredeklarationen i hånden kan Give Steel dokumentere CO2-aftrykket for både deres stålkonstruktioner og CO2-aftryk fra nogle kompositbjælker, der udelukkende er produceret af genbrugsstål.

Disse stålkonstruktioner efterspørges til certificerede bæredygtige byggerier, hvor stålkonstruktionens klimatal skal dokumenteres.

Dengang fortalte Give Steel-direktør Torben Larsen her i spalterne, at man ret hurtigt ville kigge ind i en fremtid, hvor man ikke kom i betragtning til ordrer, hvis man ikke havde den grønne dokumentation i orden.

- I Danmark er vores nye EPD måske nok en differentieringsfaktor lige nu, men til store projekter på internationale markeder er CO2-dokumentation bare en præmis for at være med. Derfor har vi fremrykket indsatsen, og vi er stolte over nu at kunne fremvise en livscyklus analyse og udgive vores første tredjepartcertificerede miljøvaredeklaration til gavn for kunder i Danmark og i udlandet, udtalte direktøren.

Langt op til rekorden

Byggeriet i Taulov bliver på i alt 2600 kvadratmeter kontor, 7270 kvadratmeter terminal inklusive 500 kvadratmeter terminalkontor.

200 ton stål er en ordentlig bunke, men der er dog et stykke op til firmaets rekordordre, der kom i hus tidligere på året. Her vandt Brande-virksomheden en ordre på 8000 ton stål til Femern-forbindelsen - en opgave, der sikrer job til 100 nye ansatte.