Udsigt til lettere hverdag for Ikast-Brandes mindste virksomheder

19. september 2018, 08.55

Dansk Byggeri vil gøre det nemmere for de mindre virksomheder - så ikke bare en kommune, som Ikast-Brande, der har vundet prisen for erhvervsklima otte gange, men også staten kan gøre regelbyrden og lettere. Billedet her stammer fra 2016-prisen. Foto: Tom Laursen

Virksomheder Der er rigtig mange små virksomheder. I Ikast-Brande Kommune er der 2.501 private virksomheder, og hele 92 procent af dem har mindre end 10 medarbejdere. De knokler hver dag for at få det til at hænge sammen. Men ofte er de ved at drukne i besværlige indberetninger, indviklede regler og andet bureaukrati, der ofte skal klares af mester foran skærmen efter en lang arbejdsdag.

Indtil nu er de mindste virksomheder blevet overset af politikerne på Christiansborg. Det skal vi have lavet om på, og heldigvis er der udsigt til, at det måske kan blive lidt bedre.

I Dansk Byggeri har vi kortlagt de værste problemer for de mindste virksomheder. Og vi har en række helt konkrete forslag, der kan gøre hverdagen lettere for dem. Hjælp til at aflønne lærlinge og ansætte medarbejdere. Retur til det offentlige med indberetning af årsrapporter, moms og løntilskud. Bedre mulighed for at tegne ulykkesforsikring og væk med indviklede regler for at byde på opgaver for kommunen. Sådan lyder nogle af forslagene.

Og erhvervsminister Rasmus Jarlov har taget handsken op. Han har bebudet, at han snart vil komme med et udspil, der skal gøre livet lettere for de mindste virksomheder. Det ser vi frem til i Dansk Byggeri.