Kirkekoncert på nettet

Engesvang Kirke indbyder til den traditionelle bededagskoncert, men deltagerne skal selv lave kaffe

21. april 2021, 09.09

Bededagskoncerten plejer at fylde kirken i Engesvang, men i år foregår det hjemme i stuerne. Foto: Hans Jørgen Hansen

ENGESVANG På trods af corona-restriktioner vil Engesvang Kirke i år gennemføre den traditionelle bededagskoncert aftenen før bededag, altså torsdag 29. april. Men deltagerne skal opleve musikerne på en skærm derhjemme, oplyser organist Nana Voskanyan.

- Sidste år måtte vi aflyse, men nu vil vi gennemføre koncerten, så godt som det nu kan lade sig gøre. Jeg håber, at publikum vil få noget ud af det, selv om det bliver på nettet. Vi, der optræder, vil i hvert fald lægge lige så meget i det, som en traditionel koncert med tilhørerne lige ved siden af, siger Nana Voskanyan.

Hun har samlet nogle af sine lokale musikalske venner til en times koncert med både klassisk og rytmisk. Det bliver sendt på kirkens hjemmeside og Facebook-side.

På skærmen vil man blandt andet kunne opleve russiske Gulnara Tanieva, der bor Kjellerup og som virker som organist i Kølkjær Kirke. Hun spiller mindre klaverværker af Sibelius og Chopin.

Nana Voskanyan spiller selv et nyt dansk orgelværk af Einar Trærup Sark, og hun akkompagnerer på klaver blandt andet sognemedhjælper Tove Moody Henriksen, som spiller på fløjte. Hun akkompagnerer også to lokale sangere, Lærke Lysgaard Jørgensen og Sara Rasmussen, ligesom hun akkompagnerer kirkens gudstjenestekor, der synger Leonard Coens »Halleluja« med Sara Rasmussen som solist.

Desuden medvirker kirkens normale organist også som sanger sammen med Lærke Lysgaard i blandt andet en rytmisk afrikansk sang, hvor sognemedhjælper Tove Moody Henriksen akkompagnerer på klaver.

En tradition ved bededagskoncerterne i Engesvang Kirke er, at man efter koncerten mødes i sognehuset til kaffe og varme hveder. Men det kan man heller ikke år, oplyser Hans Jørgen Hansen fra menighedsrådet.

- De varme hveder skal vi dog ikke undvære. Derfor opfordrer vi de, der vil se og høre koncerten på nettet, til selv at lune hveder og lave kaffe. Man kan skrive til vores sognemedhjælper og hos hende bestille hveder til afhentning i sognehuset torsdag eftermiddag.

Koncerten findes på kirkens hjemmeside.