Unge får en oplevelse for livet ved at arbejde blandt verdens fattigste

Kirke til Kirke-projektet søger lokale unge, der har lyst til at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker ved at arbejde som volontører på udviklingsprojekter i Afrika eller Asien

18. april 2021, 10.37

IKAST Da verden blev lukket af Corona-pandemien sidste år, måtte Kirke til Kirke-samarbejdet i Herning og Ikast opgive at sende unge ud til hjælpearbejde blandt verdens fattigste. Det var første gang siden 1996, at det ikke lykkedes at få sendt lokale unge af sted, men til efteråret 2021 bliver det igen muligt at komme ud og gøre en forskel på flere måder.

Rejser to og to

Kirke til Kirke, der er et samarbejde mellem kirkerne i Herning Nordre Provsti, Herning Søndre Provsti og Ikast-Brande Provsti, søger unge, der kunne tænke sig at bruge nogle måneder på at arbejde på undervisnings- og udviklingsprojekter i Afrika eller Asien. Kirke til Kirke samarbejder med missionsselskaber om at skabe kontakt til projekterne og sørger for, at de unge er klædt på til opgaven. Det kan for eksempel være at undervise gadebørn i engelsk eller at hjælpe med forskellige praktiske opgaver. De unge rejser ud to og to, og bagefter skal de holde foredrag om deres oplevelser for konfirmander, skoleklasser og andre i lokalområdet.

En helt anden måde at rejse på

De unge betaler selv for rejsen til det område de er sendt til. Når de kommer hjem og skal holde foredrag, får de et legat fra Kirke til Kirke, som stort set dækker deres rejseudgifter. De unge, der bliver sendt ud som volontører, er typisk færdig med deres ungdomsuddannelse og vil gerne opleve verden på en anden måde, end man kan gøre på en turistrejse.

- De unge rejser på en helt anden måde end som turist, og de får relationer til andre mennesker og får en fremmed kultur ind under huden. Det er fantastisk at opleve den måde, det har udviklet de unge mennesker, som gennem årene har været sendt ud, siger Jens Kristian Egedal, der er koordinator for Kirke til Kirke-projektet.