FCM-hovedbrud før FCK-kamp

FC Midtjylland har både Erik Sviatchenko og Sory Kaba i karantæne til torsdagens brag mod FC København

22. april 2021, 09.46

Erik Sviatchenko fik gult kort i Randers mandag aften og går glip af torsdagens brag mod FC København.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Der er både gode og mindre gode fakta at fremhæve for FC Midtjylland, før »ulvene« torsdag aften får besøg af FC København på MCH Arena.

Det gode er, at Superligaens førerhold generelt har godt tag på københavnerne på hjemmebane.

I hvert fald har FCM vundet de seneste otte hjemmekampe mod FCK i Superligaen. Det er noget af en stime at have mod rivalerne.

Men efter mandagens 0-0-forestilling i Randers er der dog også lidt hovedbrud for cheftræner Brian Priske. I Randers var der advarsler til både Sory Kaba og anfører Erik Sviatchenko. De er dermed i karantæne, og rotation er nødvendig.

Lige efter kampen mandag var Brian Priske ikke kommet så langt i sine overvejelser.

- Lige nu handler det om at få lagt kampen her ned, og så kommer tankerne til at kredse om det der senere. Men vi kommer til at stå skarpt på torsdag, lovede træneren efter kampen i Randers.

Med en sejr kunne FCM have åbnet et forespring på hele seks point ned til Brøndby. Nu er fakta en forskel på fire point, og så følger FC København yderligere fire point efter.

I forsvaret er den normale førstereserve Daniel Høegh skadet og næppe i spil til en startplads. Det kan betyde, at Japhet Sery Larsen, der i Randers spillede venstre back, kan blive trukket ind i det central forsvar. Dion Cools gjorde comeback, da han blev skiftet ind i anden halvleg i Randers i stedet for netop Japeth Sery Larsen.

I angrebet ser det ud til, at det er brasilianske Junior Brumado, der er den umiddelbare reserve. Han har i hvert fald fået en del spilletid på det seneste, mens angriberkollegerne Lasse Vibe og tyske Luca Pfeiffer helt har været ude.

Til kampen mod FCK bliver det langt om længe muligt at lukke tilskuere ind. På MCH Arena ligger den aktuelle corona-kapacitet på omkring 4400.

Erik Sviatchenko kommer til at »nøjes« med at se kampen fra tribunen, men glæder sig over at have larm fra publikum igen-

- Det bliver da alligevel en fornøjelse med tilskuerne. Så kan jeg sidde og høre dem og være en del af den kulisse, som vi har glædet os til at få igen. Det er jeg sikker på, at fansene også har, siger Erik Sviathchenko.

Der er kampstart klokken 20.15, og kampen kan følges på 3+.