HIH er klar til topbrag mod rivalerne

Herning-Ikast Håndbold går ind til torsdag aftens udekamp mod ærkerivalerne fra Viborg HK med fem sejre i lige så mange ligakampe. Det samme har Viborg

23. september 2020, 15.01

HIH spiller topkamp i Viborg. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Der er tale om et ægte topbrag, når Herning-Ikast Håndbold torsdag aften spiller mod rivalerne fra Viborg HK på udebane.

Begge hold har vundet sæsonens fem første ligakampe og er derfor naturligvis i toppen af tabellen i Bambusa Kvindeligaen - sammen med ligeledes ubesejrede Team Esbjerg.

HIH’erne fik dog en anelse grus i maskineriet i den seneste kamp. Efter storsejre på stribe i de første kampe i sæsonen ydede oprykkerne fra Vendsyssel Håndbold uvant hård modstand i hjemmekampen fredag aften i IBF Arena i Ikast. HIH vandt dog kampen 20-18, men sejren blev først sikret i slutfasen af et hektisk og problemfyldt opgør.

- Der kom aldrig rytme i vores angrebsspil, og samtidig sneg der sig lidt stress ind på holdet. Nok fordi det var første gang i sæsonen, vi fik modstand. Hvis man kan sige det sådan, sagde Herning-Ikast Håndbolds cheftræner, Kasper Christensen, efter kampen mod Vendsyssel.

Profilen Helene Fauske var ikke tilfreds med indsatsen.

- Når de (Vendsyssel, red.) rammer en god dag samtidig med, at vi rammer en elendig dag, så bliver det jævnbyrdigt. Det er noget, vi skal lære af, helt klart. Vi har fået noget at tænke på, lød det fra Helene Fauske.

Torsdagens kamp mellem Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold bliver den nyeste version af det nok mest klassiske rivalopgør i dansk kvindehåndbold. De to hold har siden 1990’erne kæmpet benhårdt mod hinanden om hæder, titler og håneret.

Kampen spilles i Vibocold Arena i Viborg torsdag med kampstart klokken 20.00.