Hvad sker der, hvis turist-foreningen nedlægges?

21. december 2018, 15.58

Turistchef Jette Nielsen. Foto: Arkiv

Turisme I sidste uge kunne du her i Focus læse, at et flertal på en ekstraordinær generalforsamling har besluttet at nedlægge Ikast-Brande Turistforening og dermed i praksis Turistkontoret i Brande.

Beslutningen om nedlæggelse, som skal godkendes på endnu en ekstraordinær generalforsamling 7. januar, inden den er definitiv, får udover lukningen af Turistkontoret med udgangen af maj næste år en hel del andre konsekvenser. Det oplyser turistchef Jette Nielsen i et nyhedsbrev til foreningens medlemmer:

- Udover at lukke turistkontoret og opsige medarbejderne, vil vi også stoppe med at udvikle brochurer, foldere og andet markedsføringsmateriale. Vi bliver også nødsaget til at opsige vores licenser, hvilket uundgåeligt kommer til at gå ud over områdets synlighed. For når licenserne opsiges, så bliver der automatisk også lukket ned for vores digitale tilstedeværelse med de mange præsentationer af Ikast-Brande-området via for eksempel vores hjemmeside, Facebook, Instagram, interaktive infostandere og app'en Visit Ikast-Brande.

Det er dog ikke nødvendigvis alt, der ophører i tilfælde af en nedlæggelse af turistforeningen, men det er helt op til medlemmerne:

- For ikke at alt forsvinder på en gang, vil vi gerne tilbyde jer at lave en 2019-version af områdets oplevelsesguide, såfremt der er opbakning til den. Oplevelsesguiden er en efterspurgt vare, som giver en grundig præsentation af hele Ikast-Brande-området. Forudsætningen for, at vi kan gå i gang med den, er, at erhvervet bakker op om oplevelsesguiden via annoncering, så den ikke kommer til at udgøre en omkostning for turistforeningen. Den vil i givet fald, som tidligere, blive distribueret via turistkontorerne i hele Danmark, via de store motorvejsstationer i Jylland og på Fyn, udvalgte store butikker rundt om i landet, lokale turismeaktører, handelslivet, seværdigheder med mere. Et eventuelt overskud vil naturligvis blive brugt på turismefremmende aktiviteter til gavn for jer alle, lyder det fra Jette Nielsen.

Hun oplyser videre, at arbejdet med oplevelsesguiden under sædvanlige omstændigheder ville være i fuld gang på nuværende tidspunkt, men at arbejdet med den på grund af den ekstraordinære situation er blevet sat på hold.