HIH skal tilbage på sporet

Efter tre nederlag i træk i den hjemlige liga har HIH brug for en sejr i aften i Randers

13. november 2019, 04.56

Emma Friis, der her ses i sidste uges hjemmekamp mod Viborg, er tvivlsom til aftenens udekamp mod Randers HK. Foto: Tom Laursen

Håndbold Weekendens udekamp i den europæiske EHF Cup mod Nykøbing Falster Håndbold var et lyspunkt for Herning-Ikast Håndbold, der fik uafgjort 23-23 før returkampen i IBF Arena i Ikast på søndag.

Det var dermed en tiltrængt opmuntring for HIH, der ellers - nærmest uhørt - har tabt tre kampe i træk i den hjemlige liga: Hjemme til København, ude til Team Esbjerg og senest hjemme til rivalerne fra Viborg HK.

I aften spiller Herning-Ikast Håndbold på udebane mod Randers HK, og cheftræner Mathias Madsen lægger ikke skjul på, at kampen har stor betydning.

- Det er en kamp, vi skal vinde. Ellers vil top fire være lidt langt væk, påpeger han.

- Vi skal op og med i top fire. Det er vores målsætning, fortsætter han.

Randers HK er tre point og to placeringer under Herning-Ikast Håndbold i ligatabellen. På holdet finder man blandt andre Sabine Pedersen, der tidligere har spillet for HIH (dengang klubben hed FCM) og profilen Mai Kragballe, der har en fortid på ungdomsholdene i Ikast-klubben.

- Når Randers rammer toppen af deres niveau, så spiller de rigtigt godt, men de kan også lave mange fejl i nogle kampe, pointerer Mathias Madsen.

Hos Herning-Ikast Håndbold er der tvivl om venstrefløjen Emma Friis, der har problemer med en fodskade. Kampen i Arena Randers begynder klokken 20.00.