På jagt efter medlemmer

IfS Tennis byder på motion, frisk luft og hygge for den halve kontingent

3. juni 2020, 12.20

Formanden for Ikast Tennis fS Benjamin Piechnik håber på mange flere medlemmer i Ikast. Her er han ved at kode poletter, som nye og gamle medlemmer kan benytte til klubhuset. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Vejret er perfekt. Luften er mild, og brisen er så svag, at den knapt kan få træernes blade til at bevæge sig.

De gule bolde svæver hen over nettet med det røde grus som baggrund.

Stedet er banerne, der ligger placeret lige ved Ikast-Brande Arena.

Frivillige har de seneste dage haft travlt med at fjerne ukrudt og gøre to af banerne klar, mens de andre to sukker efter at få samme behandling, så der kan spilles på dem.

Ved klubhuset står de to venner Jimmy Nørgaard og Peter Nørbjerg og tripper. De venter bare på at komme i gang. Begge er 50 år, og de spiller jævnligt mod hinanden.

Efter eget udsagn er de jævnbyrdige og skiftes til at vinde.

I dag får de dog lov til at vente lidt med server, smash og stopbolde.

Få medlemmer

- Jeg har altid drømt om at prøve at spille tennis, udbryder fotograf Henrik Ole Jensen, der for en stund parkerer sit kamera og skifter det ud med en tennisketcher, som han lidt nølende får af Jimmy Nørgaard.

Det næste kvarter eller så, bliver Jimmy og Folkebladets udsendte vidne til en højst ulige kamp, hvor fotografen har mere travlt med at samle bolde op end at ramme dem, og han bliver dog også til sidst træt af legen.

- Men det var nu sjovt, fastslår han.

Jimmy Nørgaard får sin ketcher tilbage og aftenens kamp kan gå i gang.

De to midaldrende mænd er de eneste på anlægget denne aften, og det er meget betegnende for den medlemskrise, som Ikast fS Tennis befinder sig i.

Engang var der voldsom trængsel på tennisbanerne. Faktisk skal man blot en halv snes år tilbage for at finde pæne medlemstal, og en overgang var der overvejelser om flere baner.

Disse spekulationer er ikke aktuelle i øjeblikket, hvor medlemstallet er helt nede omkring de 30.

Og værst af alt, så kan man faktisk ikke finde en forklaring på medlemsflugten.

- Jeg tror, at det måske er et luksusproblem for Ikast. Vi har jo adskillige idrætsgrene, hvor vi nationalt befinder os helt i toppen. Det gælder blandt andet fodbold, håndbold, badminton og volleyball. Det betyder så også, at der her i byen er fokus på disse idrætsgrene, sukker Benjamin Piechnik, der har været formand i IfS Tennis gennem de seneste syv-otte år. Han har også i adskillige år virket som træner i klubben.

Halv kontingent

For en håndfuld år tilbage blev hans indsats påskønnet med udnævnelsen som årets IfSér for hans utrættelige indsats for den lokale tennissport.

Men det har altså ikke hjulpet på opbakningen. I Ikast har man på ingen måde mærket nogen form for Caroline Wozniacki-effekt, tværtimod.

- Da jeg var træner for juniorerne, indrettede vi næsten klubben efter deres behov. Vi flyttede rundt med træningen, så deres krav blev tilgodeset, men det hjalp ikke. Der var tale om såkaldte nomadebørn, der prøvede en række idrætsgrene for så at forsvinde kort efter, sukker Benjamin Piechnik.

Denne aften sidder han og koder poletter til de forhåbentlig mange nye medlemmer, der vil give tennissporten en chance.

- Vi har i bestyrelsen besluttet at tilbyde medlemskab for halv pris i år. Så håber vi bare, at der dukker nogle op. Tennis er en dejlig sport, hvor man ikke er afhængig af faste tider. Man kan med sin polet møde op og spille, når det passer en. Det eneste, man behøver, er en aftale med en anen spiller, siger formanden for IfS Tennis.

Gratis for de ældste

Han tilføjer, at kontingentet for en hel sæson er nede på bare 300 kroner, og så er det i øvrigt besluttet, at pensionister spille gratis, og her er en af rollemodellerne jo Bent Fabricius Bjerre, der i en alder på 95 år stadig svinger ketcheren.

Alle kan spille tennis, og det kræver blot en makker på nogenlunde sammen niveau for at få det fulde udbytte.

- Vi har fast klubaften hver tirsdag. Der kan man bare møde op. Man behøver ikke udstyr fra starten. Det låner vi gerne ud, siger Jimmy Nørgaard, der er klubbens kasserer.

Man kan altså prøve at snuse til sporten et par gange, inden man melder sig ind. Det gør man på klubbens hjemmeside.

Myndighederne åbnede for nylig for tennis, dog med visse begrænsninger.

Det betyder blandt andet, at klubhuset er låst af, så man ikke kan benytte toiletfaciliteterne på rund af frygt for corona-smitte.

Klubben har trukket sig fra den landsdækkende turnering på grund af medlemsnedgangen, men var faktisk oppe i den næstebedste række herhjemme sammen med Herning på et tidspunkt.

De gyldne tider håber man naturligvis på vil vende tilbage i Ikast fS Tennis.

Peter Nørbjerg har spillet tennis i mange år og både elsker og mestrer spillet med bold og ketcher.
Peter Nørbjerg og Jimmy Nørgaard er gamle tennisvenner, og de mødes ofte på det røde grus ved siden af Ikast-Brande Arena. Foto: Henrik Ole Jensen
- Vi har halveret kontingentet i håb om at få flere medlemmer, siger formanden for Ikast fS Tennis, Benjamin Piechnik.