31 sigtede ved bilræs

De fleste deltagere kom fra Trekantsområdet

27. juli 2020, 07.26

Foto: Martin Ballund

BORDING En stor flok unge mennesker havde lørdag og søndag aften og nat sat hinanden stævne til gaderæs på Fabriksvej i Bording.

Politiet skønner, at der var samlet 500-600 unge mennesker, der primært kom fra Trekantsområdet, altså byer som Fredericia og Kolding.

Uheldigvis havde politiet ikke voldsomt travlt lørdag aften, hvilket resulterede i, at man kunne sende fem politipatruljer på stedet, og ordensmagten satte en dæmper på de unge menneskers fartglæde.

Der blev oprettet i alt 34 sager, og 31 forskellige personer blev sigtet.

Sigtelserne spænder bredt - fra spirituskørsel til kørsel i frakendelsestiden, overhaling på spærreflader, for høj hastighed, biltyveri, manglende registreringer af køretøjer samt uforsvarlig kørsel. Udover en masse bøder blev det også til fire klip i diverse kørekort

Politiet dukkede op ved 21-tiden lørdag, men det afholdt ikke de fartglade unge i at mødes på samme sted søndag aften. Begge aftener blev forsamlingen først opløst godt midnat.

Her havde politiet en del mere at se til, hvilket betød, at man ikke kunne være så massivt til stede som lørdag aften.

Selve ræset bestod i, at bilerne to og to kørte ræs mod hinanden på en kort strækning på Fabriksvej, og fra politiets side har man kun hovedrysten til overs for arrangementer som den i Bording, hvor tilskuerne står tæt på kørebanen.

Der skal blot gå lidt slinger i ræset, før katastrofen indtræffer.

I forbindelse med de to aftener med ræs i Bording er der ikke meldt om nogen form for ulykker.