Røver følte sig økonomisk presset

Massive henvendelser fra offentligheden førte politiet til kvindens bopæl

15. september 2017, 07.13

Det var billeder fra Andelskassens overvågningskamera, der med massive henvendelser fra borgere, ledte politiet på sporet af den 38-årige bankrøver, der i dag fremstilles i grundlovsforhør. En stor del af eftermiddagen var dele af Strøget afspærret for at sikre spor Foto: Kim Kristensen

OPKLARET Torsdagens røveri mod Andelskassen i Ikast er formentlig allerede opklaret. En 38-årig kvinde har i alt fald erkendt, at det var hende, der i går klokken 12.54 kom ind i banken og truede sig til 50.000 kroner.

Kvinden kom stille og rolig ind i banken, hvor hun blev henvist til et kunderum. Her tog hun en seddel op at tasken og bad om 50.000 kroner og fremviste samtidig skæftet af et skydevåben.

Offentligheden hjalp

Kvinden havde is i maven og måtte vente i 10 minutter på en tidslås i banken for at få det fulde beløb, inden hun forsvandt.

Hun havde ikke forsøgt at maskere sig og var iklædt en meget bemærkelsesværdig rød skindjakke.

- Vi havde gode overvågningsbilleder, som vi i første omgang brugte internt i politiet uden at komme væsentlig videre. Da vi besluttede at gå ud i æteren med billederne, skete der noget. Vi fik massive henvendelser, som ledte os på sporet af kvinden, der klokken 16.51 blev anholdt på sin bopæl i Ikast, fortæller sekretariatschef Bent Smedegaard fra politiet.

På bopælen fandt politiet den røde jakke, hovedparten af pengene og pistolen, som viste sig at være en legetøjsudgave.

Et atypisk røveri

Den 38-årige kvinde bliver i dag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Ifølge efterforskningslederen ved lokalpolitiet i Herning, politikommissær Henning Præstegaard, var kvinden kommet i en økonomisk presset situation, og det skulle være motivet til røveriet.

Han kalder det for et atypisk røveri.

- Det kræver noget kølighed at sidde og vente i 10 minutter på tidslåsen, siger Henning Præstegaard til Herning Folkeblad.

Hvis politiet har en tilståelse, kan sagen ende med en straksdom, men det kommer ikke til at ske i denne sag.

- Udgangspunktet er, at vi vil kræve hende varetægtsfængslet og mentalundersøgt, siger Henning Præstegaard.