Til tops med kroppen

Ihsan Tanis fra Ikast blev nummer to ved internationalt stævne

18. april 2015, 08.23

Ihsan Tanis tog denne selfie med bodybuilding-ikonet Neil Hill.

Mange års ihærdigt arbejde med kroppen kulminerede for 28-årige Ihsan Tanis fra Ikast, da han opnåede en fornem andenplads ved det internationale stævne Loated Cup i Ringsted.

Sølvmedaljen kom i hus i den mindste vægtklasse i mens physique, hvor i alt 12 veltrimmede mænd dystede.

Det lykkedes ham at komme i finalen med de seks bedste, og her blev det altså til et flot andenplads.

Men der var en stor tillægsgevinst for den lokale kropsbygger ved stævnet, hvor det store ikon indenfor kropstræning , amerikaneren Neil Hill også var til stede.

- Han var omgivet af masser af mennesker, der ville have hans autograf. Mens han havde travlt med at hilse på alle sine fans, fik han øje på mig og udbrød: What a beutiful and perfect body og bad mig komme over til ham, hvor jeg fik en selfie med mit store idol. Det vil jeg sent glemme, siger Ihsan Tanis, der næste gang optræder ved et stort stævne i Oslo.

Det sker indenfor sporten mens physique, der er en fremadstormende parade-disciplin, hvor atleterne bedømmes efter kropsbygning og udstråling.

- Man stiller sig op foran dommerne, der så bedømmer ens krop. Det er en voksende disciplin, og er allerede meget stort i USA, oplyser Ihsan Tanis, der ved det seneste danske mesterskab kom ind på en femteplads.

Den 28-årige Ikastbo med kurdiske rødder har siden han var 13 år arbejdet målrettet med sin krop både gennem fitness, bodybuilding og boksetræning.

- Jeg vil gerne blive et forbillede for de unge af anden etnisk herkomst end dansk. Der er andre veje at gå end at komme ud i noget snavs, og hvis nogle skulle være interesseret i at følge i mit fodspor, så er man mere end velkomne til at kontakte mig, siger Ihsan Tanis.

Han skønner, at der herhjemme er omkring 2000 mennesker, der aktivt dyrker mens psysique.

Nogenlunde sådan her skal man se ud, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få medaljer i mens physique. Det er Ihsan Tanis fra Ikast, der viser kroppen frem.