25 år i blomsterbutik: Henriette Andersen får energi af naturen

45-årige Henriette Andersen får masser af energi af blomsterne

Udgivet:06. oktober 2021, 14.14

Læsetid:2 minutter

Henriette Andersen fejrer 25-årsjubilæum i blomsterbutikken Rex i Strøgcentret. Rex Blomster har eksisteret siden 1924 og nærmer sig således et 100-årsjubilæum. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Som en summende bidronning får hun energi af at arbejde med blomster, og efter 25 år i blomsterbutikken Rex i Strøgcentret er hun stadig slet ikke i tvivl.

Henriette Andersen er som 45-årig stadig dybt fascineret af blomster.

- Blomster giver energi og glæde. Der er ikke noget bedre, end når vores leverandører kommer i deres store lastbiler og lukker op. Så får jeg sådan en »wauu-oplevelse«, der er svær at forklare. Men jeg bliver bare så glad og overvældet, og kan slet ikke forstå, at man ikke lader sig rive med. Jeg ved godt, at ikke alle har det ligesom mig, men heldigvis er der flere af mine kolleger her i butikken, der kan følge mig, siger Henriette Andersen med smittende smil i stemmen.

Den rette hylde

Hun har altid været optaget af naturen, og da hun som otte-ni-årigt barn i Brande var en del af 4H-arbejdet, fik hun for alvor fornemmelsen af, at her var noget, der var rigtig interessant.

- Vi fik lov at sidde og lave kranse og klistre ansigter på. Det var bare så perfekt og gjorde det let for mig at finde min rette hylde, forklarer den jubilerende blomsterbinder.

Hun kom efter skolen i lære hos Kurt Blomster i Sunds og landede 1996 i Ikast, hvor hun blev ansat hos Rex Blomster, der dengang var ejet af Ole Nielsen og Erik Mikkelsen.

I januar 2010 overtog Solvejg Laursen ikke bare butikken, men også Henriette Andersen.

- Tingene har ændret sig i forhold til, da jeg begyndte. Jeg startede med at lave mange sammenplantninger, hvor det handlede om tone i tone. Sådan er det slet ikke mere. For det første kan man jo få planter mange steder. Men de afskårne blomster er der stor efterspørgsel på, og så er der også kommet et meget større udbud, der fortsat gør det spændende at se, hvad der er hos leverandørerne, forklarer hun.

Naturens stemninger

For Henriette Andersen er tendensen ret klart: Jo mere vild og »grøftekantet« tingene kan blive, jo bedre er det.

- Kravet til vores kreativitet er da også mærkbar. Vi bliver udfordret på vores faglighed, og det er dejligt. Hvor man før bare købte en plante, skal det ofte forbi nogle kreative hænder nu, forklarer Henriette Andersen, som aldrig har været bleg for en udfordring eller for at kaste sig ud i eksperimenterende projekter.

- Opgaverne varierer også efter årstiden. Eksempelvis har mange firmaer i forårsmånederne et ønske om at få naturens stemninger ind i kontorerne med udsprungne grene og nogle farverige blomster, forklarer Henriette Andersen.

Selv bliver hun aldrig træt af det med blomster og farver.

- Det gør mig glad; længere er den ikke. Om jeg også er i butikken om 25 år, ved jeg ikke. Til den tid vil mine kolleger nok bare sparke til min rollator og ønske, jeg snart gik hjem, siger hun spøgefyldt.

Privat er Henriette Andersen efter nogle år i Munklinde netop flyttet tilbage til Ikast, hvor hun bor sammen med ægtemanden Torben og deres to døtre på henholdsvis 12 og 15 år.

Henriette Andersen fejrer i dag 25-årsjubilæum i blomsterbutikken Rex i Strøgcentret. Rex Blomster har eksisteret siden 1924 og nærmer sig således et 100-årsjubilæum. Foto: Laila Kempel