ISI : I topform til skolestart

I sidste uge bød ISI velkommen til skoleåret 2022/23 til samlet 370 elever i alderen 6-23 år, og direktør Torben Østergaard ser tilbage på en forrygende sommer og et skoleår med store forventninger

Udgivet:16. august 2022, 14.20

Læsetid:3 minutter

I sidste uge slæbte nye elever og forældre tasker samt madrasser ind på ISI. Forude venter et år med uforglemmelige minder.

EFTERSKOLE 370 elever begyndte i sidste uge på ISI i alderen 6-23 år på tværs af idrætsskolernes tilbud, som blandt andet også tæller friskolen Guldminen. Henover sommerugerne havde skolen desuden en rigtig god sommer med Højskole & Golf. I alt 600 kursister gæstede ISI i de seks kursusuger - typisk golfspillere på den anden side af 50 år. Det fortæller ISI-direktør Torben Østergaard til Ikast Avis. ISI er dermed i topform, siger direktøren, som kalder idrætsskolerne privilegerede med en enorm tiltrækningskraft af mange idrætsglade mennesker hvert år. Der er således tale om fuldt hus på ISI, der både har efterskole, en højskole, en kursusafdeling og som nævnt friskolen Guldminen.

- Vi glæder os over, at tendensen med fuldt hus nu har været konstant i 20 år. Det er med til at manifestere vores strategi på de tre skoler. Overordnet set er det vores mål at give hver enkelt elev optimale vilkår for personlig udvikling. Eleverne skal kunne erfare og lære af det, vi skaber sammen her på ISI. De skal opleve, at de mestrer noget, at de oplever succes, anerkendelse og respekt, først og fremmest for deres bidrag og indsats. Det forudsætter, at det faglige, det idrætsmæssige og det fælles går hånd i hånd. Derfor har vi stort fokus på at bidrage til at udvikle hele mennesker, siger Torben Østergaard.

Helt unikt

Hele miljøet i SportsCampus Ikast-Brande kan ifølge direktøren generelt glæde sig over igen at have et fint elevtal. Udover ISI, har også Sportstar College Ikast-Brande og FCM Akademiet fuldt hus, ligesom idrætslinjerne på Nordre Skole er populære.

- Samlet set betyder det, at omkring 750 unge mennesker i disse dage begynder et skoleforløb på Hagelskjærvej i Ikast, hvor sporten for hver enkelt elev er en stor del af skolehverdagen. Heraf har cirka 500 topseriøse idrætselever tilmed deres liv 24/7 hos os. Det er helt unikt. En helt lille sportsby, i byen. Der findes jo byer i Ikast-Brande Kommune, der har færre end 500 indbyggere, siger Torben Østergaard.

Cykelstoltheden kolossal

Sommeren bød også på en bred og meget positiv omtale af ISI, da Jonas Vingegaard, der gik på ISI Idrætsefterskole i 2011/12, vandt Tour De France.

- Jonas er en god rollemodel for vores elever. Det er således helt fantastisk, at unge kan få både vores skoleforms kvaliteter med i rygsækken. Kompetencer. Kvalifikationer. Oplysning. Vilje. Motivation. Optimisme. Gåpåmod. Netværk. Fællesskab. Og samtidig blive enormt dygtig til netop det, man brænder mest for, siger Torben Østergaard.

Efterskolen og højskolen er begyndt efter sommeren med henholdsvis 55 og 217 elever. De mange elever kom med kufferter, sportstasker, skoletasker, cykler, sengetøj, masser af forventninger og nogle også med sommerfugle i maven. Eleverne er i denne uge i fuld gang med introdage, der blandt andet byder på hyttetur, orienteringsløb i byen, intro-aktiviteter, skolestart og linjeidrætsstart.

- Efterskolen og højskolen nærmer sig henholdsvis sin 20 og 30 års fødselsdag og har det rigtig godt. I det hele taget har især efterskoleformen det fantastisk, og mere end 30.000 unge mennesker begynder i disse uger på en efterskole i Danmark. Heldigvis også mange af dem hos os, siger Torben Østergaard.

En milepæl venter

Friskolen Guldminen havde første skoledag i mandags, og 100 elever var klar til skolens fjerde leveår fordelt på 0.-8. klasse.

- Vi oplever hver dag glade børn i friskolen, og vi glæder os over opbakningen fra forældre. Både fagligt - pædagogisk og sportsligt - og fra familier fra hele landet med skolesøgende børn med brændende interesse for håndbold og fodbold, siger Torben Østergaard.

Børnene mødte ligeledes op med store forventninger og kæmpe optimisme til en skolehverdag med masser af leg, læring, atletik, fodbold, judo, håndbold, gymnastik, ture, oplevelser, parkour, samtidig med en dedikeret skolegang i de boglige fag.

- Det bliver en stor milepæl for ISI, når vi til næste sommer kan byde til indvielse en hel ny skolebygning til Guldminen sammen med det nye FCM-Hus, lyder det fra Torben Østergaard.

Torben Østergaard melder, at idrætsskolerne er i topform forud for det nye skoleår.