FCM åbner mod yndlingshold: Randers har ikke vundet på MCH Arena i 13 år

For knap to måneder siden sluttede FC Midtjylland superligasæsonen med en sejr over Randers. Nu satser Bo Henriksens tropper på at åbne den nye sæson med en ny sejr mod yndlingsmodstanderen

Udgivet:14. juli 2022, 08.39

Læsetid:2 minutter

Juninho (t.v.) lykønsker Evander Ferreira efter sejrsmålet til 3-2 mod Randers 22. maj. Det var sidste kamp i superligasæsonen. Nu mødes de to hold igen i premieren på den nye sæson. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Der er ikke noget at sige til det, hvis Randers FC og træner Thomas Thomasberg har tænkt: »Åh nej«, da superligaprogrammet blev offentliggjort. Modsat har der formentlig været tilfredshed i FC Midtjylland.

FCM åbner nemlig sæsonen mod Randers FC, og det er en modstander, som ulvene i den grad har haft krammet på i de seneste mange år.

Det er således 13 år siden, kronjyderne senest vandt på MCH Arena, og vi skal tilbage til 2012 for at finde det seneste FCM-nederlag i Randers. Billedet blev understreget igen i den forgangne sæson med fire kampe og fire midtjyske sejre.

Men på fredag er selvsagt en ny kamp, og FC Midtjylland har brug for en god start på superligasæsonen, før de vitale kampe i Champions League-kvalifikationen - og inden VM i ridesport tvinger holdet væk fra hjemmebanen for en stund.

Begge hold fik en lunken optakt til premieren, da de spillede generalprøve i lørdags. Randers måtte i den formodet stærkeste opstilling nøjes med 1-1 mod FC Fredericia fra 1. division, mens FC Midtjylland tabte 1-2 på udebane mod KAA Gent, der i sidste sæson blev nummer fem i Belgien.

FCM-træner Bo Henriksen var dog ikke specielt bekymret efter nederlaget på Ghelamco Arena.

- Vi er da irriterede over, at vi taber. Vi spiller god fodbold til tider, men vi skal være dygtigere til at forsvare i vores dårlige perioder, sagde Bo Henriksen efter generalprøven og fastslog:

- Men overordnet set står vi et godt sted. Det er klart, at vi vil gerne vinde fodboldkampe, men vi må også bare acceptere et nederlag i sådan en kamp her.

Superligapremieren fløjtes i gang fredag aften klokken 19.00 på MCH Arena.

Det er den første af tre hjemmekampe på en uge. På tirsdag venter AEK Larnaca fra Cypern i Champions League-kvalifikationen, og fredag i næste uge kommer Silkeborg IF på besøg. Derpå følger fire uger uden kampe på MCH Arena.