De første julegaver er pakket ind

Det er den første »rigtige« julehandel og Black Friday hos Spin Mode by Pasgaard, siden Henriette Verona Piilgaard overtog butikken sidste sommer. Selvom hun er ny indehaver, holder hun fast i traditionen om den famøse and

25. november 2021, 17.30

Mange sparker formentligt julegaveshoppingen i gang til Black Friday, og juletid er traditionernes tid. Indehaver af SpinMode by Pasgaard, Henriette Verona Piilgaard, har derfor traditionen tro holdt fast i »den famøse and«. Foto: Privatfoto

BLACK-FRIDAY Sidste sommer fik 45-årige Henriette Verona Piilgaard opfyldt sit ønske om at blive indehaver af en lille butik i en mindre by, da hun overtog SpinMode på Strøget i Ikast.

- Du kan nemmere lære kunderne at kende, når det er en lille butik, siger indehaveren med et smil.

Nu står hun klar til at hjælpe med at opfylde de mange julegaveønsker til årets julehandel, som står for døren, nu hvor mange muligvis sætter julegave-jagten ind til Black Friday nu på fredag.

Det er den første »rigtige« julehandel, siden hun overtog butikken i Strøgcentret, som sidste jul blev lukket ned på grund af coronarestriktioner, og hun måtte dermed sælge julegaver gennem bagdøren.

- Vi havde lidt julehandel sidste år, men det var med mundbind. Så i år bliver det rigtigt lækkert, siger Henriette Verona Piilgaard og fortæller, at hun da allerede har pakket en hel del julegaver ind den seneste tid.

- Jeg glæder mig over, at folk kommer glade ind og køber julegaver enten til mor, svigerinde eller kone, siger hun.

Corona har sat sit præg

Indehaveren har i de seneste syv år haft en kørende tøjservice, hvor hun fylder sin lastbil med tøj og kører rundt til plejecentre, foreninger og andre grupper af kvinder for at sælge tøj.

Da lastbilen sidste sommer måtte holde stille, fordi hun på grund af corona ikke måtte komme rundt på centre og til foreninger, greb hun chancen med endelig at blive butiksindehaver.

- Jeg overtog en næsten helt tom butik, men jeg havde et helt varelager i min lastbil, fortæller hun.

Hun kunne dermed hurtigt kunne få fyldt butikkens bøjler og hylder.

Det har til gengæld været lidt svære at få helt fyldte tøjstativer i den seneste tid, fordi corona stadig spøger.

- Vi plejer at få en masse nye varer hjem op til julehandlen, men jeg ved endnu ikke helt, om det hele når at komme, siger hun og fortsætter:

- Da jeg skulle købe ind her til efteråret, har jeg været lidt forsigtig, hvis nu vi skulle ske at blive lukket ned igen. Og jeg vil ikke brænde inde med en masse og sælge »gammelt« tøj bagefter.

Med kunderne i tankerne

Vinterjakkerne, striktrøjer og kjoler hænger dog og frister i butikken, hvor der snart skal pyntes endnu mere op til jul.

Ligeledes står Henriette Verona Piilgaard sammen med sine ansatte klar til at klæde kunderne på op til jul - og det foregår med ærlig vejledning og udelukkende tøj, som indehaveren kan stå inde for.

- Jeg vil ikke have noget i butikken, som jeg ikke selv vil gå med, eller som jeg ikke kan se min mor gå med, fortæller Henriette Verona Piilgaard, der holder af at servicere butikkens kunder.

Hun sender altid kunderne en tanke, når hun handler nyheder ind til butikken.

- Der popper altid et par navne op, når jeg bestiller tøj hjem, siger hun.

Selvom coronaen har fyldt meget i det halvandet år, hun har været indehaver af Spin Mode by Pasgaard, er det ikke det, der fylder, når hun tænker tilbage på sin første tid som indehaver. Det er til gengæld den gode modtagelse fra byen.

- Kunderne har taget rigtigt godt imod mig. Jeg kan aldrig udfylde Mariannes sko, men kunderne har givet mig lov til at være mig, siger hun.

Til Black Friday og på alle andre dage står Henriette Verona Piilgaard klar til at tage imod kunderne. I anledningen af Black Friday har hun valgt at holde fast i en tradition, som den tidligere indehaver Marianne Kristensen startede.

- Det er den famøse and. Det er altså sjovt. Hvis du køber for over 500 kroner, får du én kupon til køb af en and hos Løvbjerg med i prisen, fortæller Henriette Verona Piilgaard.