Ikast FC - byens nye fodboldklub

Udgivet:04. juli 2018, 17.48

Læsetid:3 minutter

12-årige Carla Nielsen Kienitz kaster symbolsk sin røde trøje fra Ikast KFUM væk, og det samme gør 10-årige Jacob Meldgaard Larsen med sin gule trøje fra Ikast FS. De to klubber er nu fusioneret til de lyseblå fra Ikast FC. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

Ikast Hvad får man, hvis man blander farverne rød og gul?

Svaret er lyseblå, hvis man kigger på de nye fodboldtrøjer for den nydannede Ikast FC.

Klubben blev officielt født 1. juli midt under den velbesøgte Ikast Cup, men der er lang tids planlægning og klargøring bag at fusionere de to lokale fodboldklubber Ikast FS med base i nordbyen og Ikast KFUM med hjemmebane i sydbyen.

Spiller både i syd og nord

Men nu er det en realitet, og det er gået noget nemmere end frygtet, fortæller Michael Sørensen, tidligere formand for Ikast FS, og nuværende formand for Ikast FC.

- Vi har forsøgt at være ret åbne. Jeg tror godt, at man kan se ideen med fusionen i sydbyen. Både fordi vi får styrket det administrative, og fordi det er godt for holdet, supplerer Bjørn Pedersen - tidligere Ikast KFUM.

Nu er han med i Ikast FC, der tæller omkring 800 medlemmer.

- Vi kommer fortsat til at spille begge steder, siger Bjørn Pedersen.

Ligeværdige parter

Netop det med klubfarver har altid været et ømt punkt for spillere og fans.

- Sammenlægningen har været en svær beslutning som på mange gør ondt helt ind i sjælen, når man enten har været gul/blå eller hvid/rød. Men vi er overbeviste om, at det er det rigtige valg, fortæller Michael Sørensen, der forklarer, hvordan man nåede frem til lyseblå til trøjerne.

- Vi brugte de erfaringer, man fik ved dannelsen af FCM. Man må ikke komme for tæt på en af klubbernes farver. Vi har gjort meget ud af, at vi skal være ligeværdige parter, siger Michael Sørensen.

Styrker pigefodbold

Fortidens smil, gråd, sejre, nederlag og minder fra træning og turneringer kan ingen tage fra nogen af de to tidligere klubber. Men nu handler det om at se fremad.

Blandt andet bringer Ikast KFUM pigefodbold ind i fusionsklubben, og det er et område, der skal satses meget på i den nye klub.

Bestyrelsesarbejde vil få en energiindsprøjtning, og der vil kunne gøres bedre brug af trænerne samt satses på rekruttering af både ledere og spillere.

Teknisk set kører man klubben videre på licensen fra Ikast FS for stadig at bevare kontakten og samarbejdet med FCM.

Bjørn Pedersen fortæller, at de unge årgange allerede har taget godt imod fusionen, men de har heller ikke så stærke følelser for den ene eller anden klub i Ikast.

For dem er områdets fodboldklub nummer ét: FCM.

- Det er mere folk over 50 år, det her kommer til at gøre ondt på, siger Michael Sørensen og tilføjer, at Old Boys spillerne fortsætter under de gamle farver.

Fejring i efteråret

Da fusionen officielt trådte i kraft midt under Ikast Cup, og sommerferien står for døren, vil man gennemføre forskellige arrangementer i løbet af august- september.

Så som Micro opstart med FCM spillere, samt en weekend med særdeles mange hjemmekampe over hele weekenden.

Denne gang i de lyseblå farver.

Ikast Cup'en blev afviklet i det bedst tænkelige vejr med 3000 deltagende spillere og 1500 forældre og søskende, hvoraf en stor del traditionen tro overnattede og gjorde Ikast Cup til en del af en festlig weekend.

Michael Sørensen (tidligere Ikast FS) og Bjørn Pedersen (tidligere Ikast KFUM) har været blandt drivkrafterne til at fusionere de to klubber til Ikast FC.
Kamp nummer 551 endte 0-2, da de niårige drenge fra SIF Assentoft tabte til de jævnaldrende fra Kjellerup IF, som var klædt i orange overtrækstrøjer.
Sidste år skulle publikum til Ikast Cup have de varme jakker og regnslag på. I år handlede det om at finde skygge.
Den første præmieoverrækkelse var for U14 piger B. Førstepladsen gik til Kjellerup IF i de gule trøjer. Andenpladsen tog Højslev St. IF, mens tredjepladsen gik til Søften GF.
Kamp nummer 519, drenge otte år. Ikast FS:2 i gule trøjer mod Højslev St. IF i grønne trøjer. Ikast måtte se sig slået med 1 - 5.
Kamp nummer 546 var for drenge på 13 år. Søften GF (i de meste hvide trøjer) vandt med 1-0 over de stribede fra Storvorde-Sejlflod B.