Milepæl nærmer sig: Genbrugscenter tæt på million-omsætning

Det blev oplyst ved den årlige adventsfest for frivillige medarbejdere og pårørende på KFUM´s soldaterhjem i Karup

Udgivet:08. december 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Fra venstre ses forstanderparret Anne og Allan Schrøder sammen med formanden for Ikast Genbrugscenter, Per Damgaard. Foto: Privatfoto

1 år siden

OMSÆTNING Ikast Genbrugscenter, der har butikker på Møllegade 19 og 21 i Ikast, nærmer sig med hastige skridt en længe ventet milepæl - nemlig at runde en årsomsætning på 1 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den lokale genbrugsbutik.

Omsætningtallet blev oplyst ved den årlige adventsfest for frivillige og pårørende, som traditionen tro holdes på KFUM’s Soldaterhjem, Karup. Adventsfesten havde samlet 75 deltagere.

På telefonlisten over frivillige står der 86 medarbejdere. Ved udgangen af oktober havde de omsat for 892.000 kroner, mens »dugfriske tal« fortalte, at der »kun« skal sælges for 20.807 kroner resten af året, før milepælen er nået.

Når adventsfesten holdes på KFUM´s soldaterhjem, hænger det sammen med, at en stor del af genbrugsbutikkens overskud går hertil. Soldaterhjemmet kunne i november fejre 75-års jubilæum. Sidste år ydede Ikast Genbrugscenter 175.000 kroner i støtte. Dengang fik Mission Afrika også en pæn del af overskuddet, men nu har denne organisation valgt at gå egne veje, hvorfor genbrugsbutikkerne alene hører under KFUM´s Soldatermission.

- De penge, der ikke går til soldaterhjemmet, vil fremover gå til KFUM´s Soldatermission til fordeling mellem arbejdet i udlandet og veteranarbejdet herhjemme, oplyser formanden for genbrugscenteret, Per Damgaard.

Han takkede de frivillige for indsatsen og sagde, at de godt kunne begynde at forberede sig til en aften i det nye år, hvor de alle bliver inviteret - og at det har noget med millionen at gøre.

Formanden glædede sig over, at Ikast Genbrugscenter i modsætning til, hvad andre forretninger beretter, normalt ikke har svært ved at finde frivillige.

- Når der mangler, går det bare fra mund til mund. Men der kan altid bruges nye medarbejdere, sagde formanden.

Lige nu mangler der således nogle damer i nummer 19. Genbrugsbutikkernes medarbejdere er trofaste. Således var der otte til stede, som havde været med til at starte forretningerne i 2000. En af dem, Anna Vestergaard, fortalte løst og fast om genbrugscenterets historie.

Soldaterhjemmets forstanderpar, Anne og Allan Schrøder, takkede for den indsats de frivillige yder. Soldaterhjemmet er meget afhængige af de penge, der modtagers fra genbrugsbutikkerne, og de gaver, der kommer ind. Nok er soldaterhjemmet på finansloven via forsvar- og finansministeriet, men halvdelen af lønnen betales via genbrugsbutikkerne.