Kunstneriske veje krydses

Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensens kunstneriske veje krydses

Udgivet:08. marts 2019, 07.29

Læsetid:1 minut

Jens Chr. Jensen: »Assemblage«, kobber og gummi, 2018. Foto: PR-foto

5 år siden

Ikast På lørdag er der fernisering på Kunstpakhuset.

Udstillingen åbnes af sognepræst og kunstanmelder Troels Laursen. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.

På udstillingen Krydsfelt afsøger kunstnerne Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensen de formelle interesser der går på tværs af deres forskellige kunstneriske udtryk og praksisser. På tværs af genrer og udtryk er de forenet i en fælles insisterende stræben efter enkle abstrakte former; - gerne med cirklen og linjen som det samlende formudtryk.

Jens Chr. Jensens systematiske værker, skulpturer og assemblager, er forbundet med hans betydelige materialebevidsthed. En helt særlig sans for materialer og tings poetiske kvaliteter og en trang til at bygge nyt af hvad andre har kasseret kendetegner hans værker og deres æstetik.

Bjarne W. Troelstrup arbejder på samme systematiske måde med et stramt geometrisk og farverigt abstrakte billesprog i sine malerier og grafiske tryk. Hans karakteristiske abstrakte signatur og narration er folder. Farveflader og bånd foldes til elegante og afklarede kompositioner. En tilsvarende arkitektonisk leg med geometriske former og figurer kendetegner hans små træskulpturer.

Det er 155 års erfaringer der udstilles i KUNSTPAKHUSET når Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensen præsenterer deres seneste værker. Bjarne W. Troelstrup fylder 85 år og Jens Chr. Jensen 70 år i udstillingsperioden.

Udstillingen åbnes lørdag 9. marts af sognepræst og kunstanmelder Troels Laursen. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen. I tilknytning til udstillingen afholder de to kunstnere den 26. marts en Artist Talk. Udstillingen kan ses til og med 22. april.