Håndbolden i Ikast skal være for ethvert temperament: Ny håndboldklub åbner til august

Håndbolden i Ikast skal sættes på landkortet. Både for de bedste spillere og for de, som søger det sociale og fællesskabet. Det skal en ny klub og et udvidet samarbejde være med til at sikre

2. februar 2021, 13.52

Andreas Justesen (forrest) er en af idémændenebag det nye Håndbold Akademi Ikast - her sammen med Anders Nordborg fra Ikast KFUM Håndbold. Med den nye klub og det nye samarbejde er det håbet at ramme endnu bredere blandt byens nuværende og kommende håndboldspillere. Foto: Flemming Hansen

IKAST Tilbage i 2013 grundlagde Ikast FS, Ikast KFUM, Idrætsskolerne Ikast og Sportstar College et klubsamarbejde for at sikre driften og rammerne for U16-, U18- og seniorhåndbolden i Ikast. Klubsamarbejdet blev navngivet Ikast Håndbold.

- Ikast KFUM Håndbold har i dag et samarbejde med Ikast FS om Ikast Håndbold, som til den kommende sæson nedlægges. Dermed kommer en ny klub til byen i form af Håndbold Akademi Ikast, som er målrettet de spillere, der tager håndbolden meget seriøst, og som vil træne mange gange i ugen. Spillere, hvor flere har en drøm om at nå helt til tops, siger en af idémændende bag den nye klub, Andreas Justesen.

Noget for alle

Han lægger vægt på, at Ikast er og bliver en håndboldby. Derfor er det vigtigt, at alle der har lyst til at spille håndbold, føler, at de har et tilbud i byen. Det er en af tankerne bag den nye klub.

Ikast KFUM Håndbold fortæller i samme anledning, at de tilbyder mulighed for at spille håndbold til ungdoms- og seniorspillere i byen. Det uddyber Anders Nordborg, som er bestyrelsesmedlem i Ikast KFUM Håndbold.

- Det er vigtigt at få de unge ind i en forening, og vi fra Ikast KFUM Håndbold ønsker også at give et tilbud til de ungdoms- og seniorspillere, som ikke skal spille i Håndbold Akademi Ikast. De er velkomne hos os. Det er jo ikke alle, der hverken har evnerne, motivationen eller tid til at spille håndbold på rigtig højt niveau, fortæller Anders Nordborg.

Kommende VM-vindere

Andreas Justesen understreger, at ingen er blevet uvenner i det tidligere samarbejde under Ikast Håndbold. Desuden fortsætter de respektive hold i Ikast FS og Ikast KFUM Håndbold som hidtil - til og med U15. Den nye klub bliver dermed et tilbud for 16-19-årige samt seniorspillere.

Han tilføjer, at håbet er at få flere ligaspillere, og at man drømmer om at skabe en klub - så håndbolden i Ikast dækker over alle fra bredden og også for de bedste.

- I den nye klub koncentrerer vi os om dem, som vil deres håndbold - og også gerne eleverne fra eksempelvis ISI, siger Andreas Justesen, som i øvrigt underviser på Idrætsskolerne Ikast i dagligdagen.

- Ikast er og bliver en håndboldby. Det kunne være fedt, hvis vi kan være med til at skabe morgendagens stjerner. Men vigtigst af alt er, at spillerne får nogle skønne oplevelser sammen, hvor de føler, at udfordringerne står på mål med deres egne ambitioner, fortæller Andreas Justesen, mens han trækker lidt på smilebåndet og tilføjer:

- Det ville da være stort at skabe den næste VM-guldvinder. Men som nævnt handler det ligeledes om at ramme bredt og sikre, at Ikast også tilbyder håndbold for de mest motiverede spillere, lyder det fra Andreas Justesen.

Håndbold Akademi Ikast kommer til at høre hjemme i Sportscenter Ikast sammen med Ikast FS og Herning Ikast Håndbold, mens tilbuddet fra Ikast KFUM Håndbold til ungdoms- og seniorspillere i byen vil komme til at have deres træning i Hyldgårdshallerne.

Håndbold Akademi Ikast er et tilbud for dem, som vil træne mange gange om ugen på et højt niveau. Ved siden af tilbyder man fra Ikast KFUM Håndbold en klub til ungdoms- og seniorspillere i byen - til spillere, som ikke nødvendigvis ønsker at træne fem gange eller flere om ugen, siger Andreas Justesen 0g Anders Nordborg. Foto: Flemming Hansen
I 2013 indledte Ikast FS, Ikast KFUM Håndbold, ISI og Sportstar College et klubsamarbejde for at sikre gode rammer for u16-u18-håndbolden i Ikast. Nu nedlægges Ikast Håndbold, og Håndbold Akademi Ikast opstår, som henvender sig til de bedste spillere, som bruger mange timer i ugen på træning. Navnet forkortes HAI - der udtales som haj. Foto: Flemming Hansen