Givtig loppetjans: Loppemarkeder gav 199.000 kroner til fordeling til andre frivillige

23. august 2020, 09.01

Cykler er blandt de populære varer på Y’s Men’s Clubs to loppemarkeder i Ikast og Bording. Foto: Privatfoto

IKAST Der bæres frem og tilbage, stilles op og støves af.

Engagerede klubmedlemmer går tusindvis af skridt for, at alt skal være klar til endnu et loppemarked på lørdag ved FDF’ernes klubhus Nygården i den nordlige del af Ikast.

Her driver Ikast Y’s Men’s Club sammen med de to andre Y’s Men’s-klubber i Ikast, Fonnesbæk Y’s Men’s klub og Ikast Egnens Y’s Men’s Club, det ene af to loppemarkeder, som klubben afvikler 12 gange om året.

Det andet loppemarked foregår på Østervang i Bording.

199.000 kroner

Til loppemarkederne samarbejder de tre Y’s Men’s-klubber med syv lokale børne- og ungdomsorganisationer, KFUM-spejderne Ikast, FDF Ikast, FDF Bording, De Grønne Pigespejdere Bording, KFUM og K Ikast og KFUM-spejderne Engesvang.

Det betyder, at i alt 35 personer hjælper til under loppemarkederne.

På foreningens generalforsamling i Kirkecentret i Ikast i denne uge blev der slået to streger under et beløb på ikke færre end 199.200 kroner, som alt det frivillige arbejde på loppemarkederne generede i årets løb.

De penge har Y’s Men’s Club sædvanen tro fordelt efter ansøgninger til lokale og internationale projekter, der alle involverer stort frivilligt arbejde.

- Så alle pengene, der kommer ind, også kommer ud for at arbejde, som Lindvig Osmundsen udtrykker det.

I forbindelse med generalforsamlingen afløste netop Lindvig Osmundsen, Ikast, Kjeld Nielsen, Isenvad, som præsident for det nye klubår.

Et usædvanligt år

På generalforsamlingen blev det også slået fast, at året har været usædvanligt.

- Siden marts har klubben ikke kunne samles og har måttet aflyse loppemarkeder og alle andre møder. Derfor blev generalforsamlingen, som ellers altid ligger sidste tirsdag i maj, først holdt i denne uge. Men trods nedlukningen har loppemarkederne alligevel givet et flot resultat, og i tiden fra marts til august er der så at sige »i porten« solgt for godt 15.000 kroner, som også er fordelt, fortæller Lindvig Osmundsen.

- Udfordringen i det nye klubår bliver at få klublivet og klubbens aktiviteter i gang igen efter corona-nedlukningen og finde ud af, hvordan vi kan gennemføre loppemarkederne under de nye vilkår, siger Lindvig Osmundsen.

Det nye præsidium i Ikast Y’s Men’s Club er fra venstre afgående pastpræsident Mogens Markusen, pastpræsident Kjeld Nielsen, præsident Lindvig Osmundsen, vice præsident Bent Bækgaard, sekretær Knud Erik Bjerre og skatmester Kai Bohsen. Foto: Privatfoto
Ikast Y’s Men’s Clubs har blandt andet uddelt midler til:

TUBA, hjælp til unge mennesker: 1000 kroner

Council Center, Vildbjerg, kristent bofællesskab: 1000 kroner

KFUM’s Idrætsforbund, arbejde i Ukraine: 1000 kroner

KFUM&K, Ikast, KONFIKAST 2019: 1500 kroner

Global Hope i Kenya, drengehjem: 1000 kroner

Hospice Forum, netværksarbejde for frivillige: 2000 kroner

Folkekirkens Cafe & Dagligstue: 5000 kroner

Faurholt Gospelkor: 1000 kroner

KFUM&K, Ikast støtte til aktiviteter: 18.000 kroner

KFUM&K Treehouse, Nr. Nissum projekt: 2500 kroner