Unge veluddannede flytter hjem

Noget tyder på, at bedre uddannede vender »hjem«

Udgivet:28. november 2019, 11.10

Læsetid:1 minut

Sådan så det ud for godt et år siden, da man var i gang med bygge­modningen på Birkelyst. Nu er alle grundene solgt. Foto: Thomas Vang Nielsen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

ikast-brande Der er solgt omkring 30 byggegrunde i Ikast-Brande i det seneste år. Hertil kommer et salg af byggegrund på henholdsvis 20 og 35 i årene før.

Byggegrundene er solgt rundt­omkring i det meste af kommunen, og nu er der også åbnet op for Brande Syd, så man også kan begynde et salg her.

Tallene kom frem på det seneste byrådsmøde, og det var Palle Høj (V), der præsenterede sine kolleger for dem.

Uddannelsesniveau hæves

- I Ikast har der det seneste år været rigtig stor efterspørgsel, og der blev meget hurtigt udsolgt af nye grunde i Birkelyst-området, hvor alle 27 grunde er overtaget af en køber, oplyste han.

Palle Høj tilføjede, at den næste store udvidelse er Egelyst. Her kan man nu sende sit bud til Ikast-Brande Kommune.

- Det glædelige er, at der er mange unge tilflyttere, der nu vender igen efter at have taget en længerevarende uddannelse i Aarhus, sagde Palle Høj og tilføjede, at det hjælper på kommunens generelle uddannelsesniveau, hvor Ikast-Brande gennem mange år har været udfordret.

- Vi har jo også ved det seneste budgetforlig konstateret, at skatteindtægterne er stigende, så vi kan forhåbentlig se en positiv sammenhæng med tilflyttere, bedre indkomster og unge, der vender tilbage til kommunen, sagde Palle Høj.