Herning og Ikast: Knytter sig tættere sammen med ny vej

Udgivet:16. juli 2021, 08.31

Læsetid:2 minutter

To partifæller fra Venstre og formænd for Teknik og Miljøudvalg Henrik Engedahl (Ikast-Brande Kommune) og Joan Hansen (Herning Kommune) på slentretur ad =. Vestergaard-Poulsens Allé, inden den blev åbnet for motoriseret trafik. Foto: Ikast-Brande Kommune

Endnu en strækning forbinder Ikast og Herning

IKAST I dag åbnes forlængelsen af O. Vestergaard–Poulsens Allé i Ikast åbnes for trafik.

Der er dermed skabt en ny forbindelse over kommunegrænsen, hvor den nye vejforbindelse kobler sig til rundkørslen på N.O. Hansens Vej ved HI Park beliggende i Herning Kommune, fremgår det af en pressemeddelelse.

Joan Hansen (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune, har besigtiget den nye strækning sammen med partifællen Henrik Engedahl, formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune, og de ser begge den nye vej som en gevinst for området.

- Nye veje skaber nye muligheder, og derfor var Herning Kommune også hurtig til at træffe beslutning om at gå med i vejprojektet efter henvendelsen fra Ikast-Brande Kommune. Den nye forbindelse ligger desuden flot i forlængelse af det gode samarbejde om HI Park, der på visionær vis blev startet på den bare mark mellem vore kommuner for 26 år siden. Siden er motorvejen kommet til, og nu styrker den nye forbindelse hele områdets sammenhæng yderligere, udtaler Joan Hansen.

Forbindelsen er resultatet af et samarbejde mellem forvaltningerne i de to kommuner og arbejdet er udført professionelt af Gustav H. Christensen A/S.

Der er tale om en strækning på omkring en kilometer, hvoraf den største del er beliggende i Ikast-Brande Kommune, som derfor også dækker den største del af regningen.

- Rent trafikalt ser jeg det sådan, at forbindelsen især kommer borgerne hos os til gode, siger Henrik Engedahl, der tilføjer.

- En stor del af beboerne i det vestlige Ikast kan nu kommer til/fra motorvejen uden at skulle tværs gennem Ikast, når de vil bruge motorvejsnettet mod syd, vest eller nord. Det bliver en lettelse for dem og en aflastning af andre trafikale forbindelser.

Herning Kommune og Ikast–Brande Kommune har tilsammen bevilget 13,7 millioner kroner til etablering af den nye vejforbindelse. Heri indgår også en forlægning af den sydlige del af Bøgildvej for at undgå, at der skabes et firbenet kryds.