Iværksætter vil få flere studerende til Ikast-Brande Kommune

Ny hjemmeside, OneStudent.dk, inviterer studerende til at bedømme deres skole og videregående uddannelse. På sigt vil det kunne tiltrække og fastholde flere studerende i Ikast-Brande Kommune.

Udgivet:27. september 2016, 08.11

Læsetid:2 minutter

Stefan Kjeldsen har startet internetportalen OneStudent.dk, hvor studerende kan hjælpe andre unge i deres studievalg ved at bedømme deres egen skole.

Uddannelse Mange unge søger mod de større byer for at studere og dette gør, at mindre kommuner som Ikast-Brande har svært ved at holde på de unge. Ny hjemmeside skal gøre det lettere for studerende at sammenligne kvaliteten af de forskellige steder at tage en uddannelse.

- Mange prioriterer skoler i de større byer, fordi kvaliteten må være størst der. Men undervisningskvaliteten er til tider større i de mindre byer, fordi man her skal kæmpe lidt hårdere for at fastholde elever, hvor de større byer helt automatisk får fuldt hus, fortæller ejeren af OneStudent.dk, Stefan Kjeldsen.

Bedre konkurrencevilkår

I Ikast-Brande kommune ligger blandt andet VIA University College, som huser pædagoguddannelsen. Denne uddannelse udbydes 8 andre steder alene i Midtjylland, hvor Ikast er den mindste af byerne. Uddannelsesleder ved VIA University College Ikast, Kristine Buus Johansen skriver på deres hjemmeside, at "Skolen emmer af dygtige og engagerede undervisere." Det er netop udtalelser som denne, OneStudent.dk vil understøtte med elevernes egne udtalelser.

- I dag er den eneste måde at få information om en uddannelse at tage til åbent hus. Her er det som regel de stærkeste elever, som står for at sælge uddannelsen og skolen. Derfor er det umuligt at få et retvisende billede af en uddannelse, inden du har gået der i et års tid. OneStudent.dk giver alle studerende en stemme, sådan man som kommende studerende kan søge ind, hvor eleverne har haft det bedst socialt og fagligt, forklarer Stefan Kjeldsen.

Du kan selv hjælpe med at få flere studerende til Ikast-Brande Kommune, ved at sprede budskabet om hjemmesiden til unge i kommunen. Langt de fleste studerende bor i det område, hvor de studerer. Derfor vil flere studerende i kommunen skabe mere omsætning i kommunens butikker.