118 starter på pædagoguddannelsen i Ikast

Pædagog-uddannelsen i Ikast melder om fuldt hus af nye studerende efter sommerferien

Udgivet:01. august 2018, 11.06

Læsetid:1 minut

5 år siden

UDDANNELSE Forleden nat fik tusindvis af håbefulde ansøgere besked om, hvorvidt de er optaget på en videregående uddannelse eller ej. Og her markerer Silkeborg og Ikast sig endnu en gang som populære studiebyer med 1.280 ansøgninger til uddannelserne som sygeplejerske og folkeskolelærer i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast, som organisatorisk hører til VIAs campus i Silkeborg.

Der er p.t. optaget 315 nye studerende på de tre uddannelser.

Dermed kan både sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast melde om fuldt hus med nye studerende, der skal begynder til september. - Vi er meget glade for, at der nu for tiende år i træk har været en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige videregående uddannelser i Region Midtjylland. I år har vi modtaget i alt 19.331 ansøgninger, hvilket er mere end tre gange så mange, som vi kan optage på VIAs uddannelser, siger professionshøjskoledirektør for VIA University College, Kirsten Bundgaard.

I Silkeborg er der fuldt hus på sygeplejerskeuddannelsen, hvor 90 nye studerende kan se frem til at starte efter sommerferien. Ligeledes er pædagoguddannelsen i Ikast fyldt op med 118 nye studerende.