FCM rykker tæt på toppen efter flot sejr i Aalborg

Efter 2-1-sejr i Aalborg er FC Midtjylland nu blot et enkelt point efter FCK i toppen af superligaen

Udgivet:08. maj 2022, 21.29

Læsetid:3 minutter

FC Midtjyllands spillere kunne juble i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

11 måneder siden

FODBOLD FC Midtjylland fik en gave, da FC København tidligere søndag kun fik 1-1 mod Brøndby, og den blev pakket ud søndag aften, da FCM vandt en hårdt tilkæmpet sejr på 2-1 i Aalborg over AaB.

Gæsternes to mål, sat ind af Edward Chilufya og Joel Andersson, faldt i de første 10 minutter.

Dermed er der maksimal spænding i toppen af superligaen før de tre sidste spillerunder.

FCM havde brasilianske Evander Ferreira med i truppen igen ovenpå en skadespause, men kreatøren tog dog plads på bænken.

Der var blot spillet halvandet minut, da gæsterne kom i front, og det var hele offensiven, der rullede sig ud. Anders Dreyer fandt fra en position tæt på baglinjen Gustav Isaksen, som straks spillede bagud i feltet til fremadstormende Edward Chilufya, der resolut bankede bolden ind med højrebenet.

Hjemmeholdet forsøgte derefter at etablere noget spil den anden vej, men allerede efter 10 minutters spil slog Bo Henriksens tropper til igen.

Gustav Isaksen drønede afsted i venstre side på en omstilling og centrede ind på midten, hvor Anders Dreyer med overblik spillede videre ud i højre side, hvor Joel Andersson var helt fri til at lægge bolden over i det lange hjørne. 2-0.

En regulær drømmestart for titelbejlerne, men der kom dog en smule malurt i bægeret, da Nikolas Dyhr måtte humpe fra banen kort efter. Han blev erstattet af brasilianske Juninho

AaB kom godt tilbage

AaB fik efterhånden rystet chokstarten af sig og kom frem til et par fine skud udefra, men FCM-keeper David Ousted var på plads.

Efter knap en halv time var Milan Makaric tæt på at reducere, men hovedstødet gik snert forbi mål.

Og bare et par minutter senere var det endnu tættere på, da Mathias Ross kanonerede bolden på stolpen langt udefra.

Nu dominerede hjemmeholdet kampen, mens FCM kom til at stå lidt for passive og for langt tilbage på banen.

Med godt fem minutter til pause kom AaB’s anfører, Lucas Andersen, smart igennem FCM’s defensiv, men David Ousted var vågen og kom flot imellem og fik bolden fra den nordjyske kaptajn.

Målmanden nåede dog også en mindre heldig aktion før pausen, da han gled, netop som han skulle tage imod en tilbagelægning. I sidste øjeblik fik han dog bolden sparket til hjørne.

Lige før halvtid var Mads Døhr Thychosen, der var rykket ud som wingback i venstre side, tæt på, men han bankede bolden over mål.

Comeback til Evander

AaB fortsatte med at dominere spillemæssigt i begyndelsen af anden halvleg, og cheftræner Bo Henriksen reagerede ved at sende Charles Rigon Matos på banen som ekstra midtbanespiller - han afløste Edward Chilufya. Samtidig fik Evander comeback, da han afløste Max Meyer.

Midtvejs i anden halvleg fik hjemmeholdet imidlertid reduceret, da et hjørnespark fra Iver Fossum sejlede ind over med- og modspillere og i mål til 1-2.

Uheldigt for FC Midtjylland, der dog nær havde svaret igen kort efter, da Gustav Isaksen efter et par gode træk i feltet sendte bolden på stolpen. Anders Dreyer var også tæt på, men hans afslutning efter en hurtig omstilling blev reddet.

FCM-spillerne - Isaksen især - var uskarpe på kontraerne i denne fase, og det lå lidt i luften, at hjemmeholdet godt kunne få den udligning, som ville være så dyr for FC Midtjylland.

Selvom afslutningen blev dramatisk med flere sammenstød, som blandt andet kostede en skade til Mads Døhr Thychosen, lykkedes det for gæsterne at holde hjem.

Dermed er FC Københavns forspring til FCM i toppen af tabellen skrumpet til blot et enkelt point før de tre sidste spillerunder.

FC Midtjyllands næste kamp er hjemme på MCH Arena i Herning mod Brøndby torsdag aften.