19 værelser venter kun på gæsterne

I morgen slår Ikast Hotel på Saturnvej dørene op for gæster, og den første bestilling er i bogen

Udgivet:06. december 2018, 09.09

Læsetid:3 minutter

Lotte Tirsgaard er ved at lægge sidste hånd på værelserne, så gæsterne kan flytte ind fra i morgen. Foto: Tom Laursen.

Marianne Brink
Lokalredaktør| map@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

IKAST Sengene er redt, fladskærmene sat til, og der dufter dejligt fra de nyvaskede gulve. For der bliver arbejdet på højtryk på Saturnvej i disse dage.

I morgen skal den tidligere revisorbolig stå klar til at modtage gæster, og den første bookning er skrevet i kalenderen.

Der mangler endnu lidt møbler i stuen, i det kommende konferencelokale står stabler af papkasser og byggeaffald.

Medindehaver af Ikast Hotel, Lotte Tirsgaard er stadig i arbejdstøjet, men hun er fuld af optimisme. De skal nok nå at blive færdige til receptionen fredag.

- Og så kan vi trække os helt tilbage, smiler hun.

For hun og gemalen, Finn Nielsen, der står bag LF-gruppen, som har investeret i hotellet, har nok at se til med bilforretning, 40 udlejningsmål og fem-seks erhvervsmål.

- Det her bliver det sidste, jeg kommer til at deltage i. Jeg skal ikke have flere opgaver, for jeg kan simpelthen ikke nå mere, siger Lotte Tirsgaard.

Derfor passer hotellets koncept rigtigt godt ind i porteføljen. Der bliver ansat to, der står for rengøring, tøjvask og morgenmad til gæsterne. Men derudover klarer hotellets gæster sig selv. De booker online på hotel-ikast.com, de betaler for opholdet på forhånd, og så får de udleveret en adgangskode, så de kan låse sig ind i bygningen og ind på deres værelse.

Finn Nielsen fortæller, at det selvfølgelig har krævet en vis investering at installere al teknikken, men det vil hurtigt tjene sig hjem igen.

- Vi sparer jo penge til en receptionist, så det kommer hurtigt til at betale sig, siger han.

Stor interesse

Der ligger egentlig ikke store markedsundersøgelser og langsigtede forretningsplaner bag hotellet. Parret fik tilbud om at købe ejendommen billigt, og de slog til uden helt at vide, hvad de ville bruge den til. Idéen om et hotel dukkede bare op i den blå luft.

- Vi har spurgt lidt rundt hos håndværkere for at høre, hvad deres krav er til et overnatningssted, hvis de arbejder langt væk hjemmefra, og har fået at vide, at de bare vil have en seng, de ikke skal betale så meget for. Og det kan de få her, siger Lotte Tirsgaard.

Derfor er håbet, at udenlandske håndværkere vil fylde sengene, men der er også plads til familier i de to familieværelser. Desuden har Finn Nielsen hørt fra flere idrætsforeninger.

- Jeg er blevet fortalt, at det er svært for de lokale foreninger at lægge større arrangementer i byen, fordi de mangler overnatning. Det kan vi hjælpe med nu, siger han.

Udover stuen, hvor der er mulighed for at samles, er der indrettet en kantine i kælderen og et konferencerum, hvor man kan holde møde.

Parret Tirsgaard/Nielsen er temmelig sikre på, at hotellet er en god investering, og de bekymrer sig ikke om, at det ikke skal kunne løbe rundt.

- Vi har købt det billigt, så det skal nok give overskud. Vi bliver ikke en egentlig konkurrent til det andet hotel i Ikast, Medi, for de leverer en helt anden service til helt andre priser. Her kan man få et sted at sove og en omgang morgenmad. Det finere aftensmåltid må gæsterne finde andre steder i byen, siger Finn Nielsen.

Der er reception på Ikast Hotel i morgen, hvor familie, venner og andre interesserede er velkomne til at kigge forbi.

Lotte Tirsgaard og Finn Nielsen har kastet sig ud i hoteldrift, og fra i morgen kan man booke sig ind på Ikast Hotel. Foto: Tom Laursen
Det er billigt at overnatte på Saturnvej, men man skal være indstillet på, at der er fælles bad. Foto: Tom Laursen