Stor interesse for nyt boligområde

Det går rigtig, rigtig godt med salget i Birkelyst

Udgivet:08. juni 2018, 09.19

Læsetid:2 minutter

Det nye boligområde, Birkelyst.

IKAST - Salget af boliggrundene på Birkelyst i Ikast er gået rigtig, rigtig godt.

Sådan lyder det fra kommunens borgmester, Ib Lauritsen.

Der var tilbudsfrist på det første udbud tirsdag 29. maj. Det ene vænge med 11 boliggrunde er udsolgt, og i vænget med 16 boliggrunde er der allerede solgt en tredjedel af grundene.

- På storparcellen til almindelige parcelhuse har vi modtaget flere bud, som skal behandles politisk inden for den nærmeste fremtid, siger Ib Lauritsen.

Byrådet besluttede i april at byggemodne og udbyde Birkelyst til salg hurtigst muligt.

- Det sker for at sikre, at der til stadighed er et varieret udbud af byggegrunde til salg i kommunen. Ikke mindst i en tid, hvor der er virkelig god gang i hjulene og dermed en høj efterspørgsel efter attraktive grunde. En hurtig og effektiv byggemodning har muliggjort at kommunen allerede i maj kunne udbyde grundene til salg. Nu er de fleste allerede solgt.

Borgmester Ib Lauritsen glæder sig over, at der har været så stor efterspørgsel efter grundene på Birkelyst.

- Vi har prøvet at imødekomme så mange som muligt, så det er dejligt, at så mange har vist interesse, og gerne vil bo i det nye område. En stor del har valgt at købe en grund i det vænge, hvor der først er overtagelse i august 2019. Det betyder, at køberne har god tid til at få tegnet det rigtige hus og måske få solgt det hus, de bor i nu. Vi er også godt tilfredse med, at flere private aktører, har haft interesse i at byde på storparcellen, for at byggemodne vænget og sælge boliggrunde, siger borgmesteren.

- Byggemodningen af stamvejen og 1. vænge går planmæssigt, og vi ser frem til det færdige resultat, slutter Ib Lauritsen, der på en meget kold dag i april tog 1. spadestik til boligområdet Birkelyst.