Læserbrev: Vi skal alle tage en for holdet

Udgivet:23. december 2021, 13.39

Læsetid:2 minutter

Bo Jensen, medlem af regionsrådet for Det Konservative Folkeparti. Foto: Henrik Ole Jensen

2 år siden

LÆSERBREV Jeg er fuldstændig enig med statsminister Mette Frederiksen, når hun trygler den voksne del af befolkningen om at blive vaccineret mod corona hurtigst muligt. Både dem, der endnu ikke har fået vaccinen, og dem der skal revaccineres med det tredje boosterstik. Og ligeledes vores børn i alderen 5 til 11 år.

Hvis vi skal tilbage til en bare nogenlunde normal hverdag, nytter det altså ikke, at nogle spiller frelste idealister. Jeg er enig i, at vi i et dansk uafhængigt demokratisk samfund ikke skal skride til tvangsvaccination, som vi ser det i visse lande. Men vi kan adfærdsregulere og gøre livet så dyrt og besværligt for minoritetsgruppen, at fornuften vil sejre til sidst. Vaccinepasset er genindført, og det er helt rimeligt at kræve en maksimalt 72 timer gammel PCR-test, hvis man vil bevæge sig rundt i samfundet. Men ingen har sagt, at denne testservice nødvendigvis behøver at være gratis, hvis man som nogle vælger at stå uden for vaccinationsholdet.

Hvis der blev trukket et trecifret beløb fra folks konto to-tre gange om ugen, og man samtidig kun var i stand til at gå i dagligvarebutikker og på apoteket, og så ellers arbejde hjemmefra eller modtage fjernundervisning, så tror jeg hurtigt, vi kunne få vaccinationsprocenten til at stige de cirka 10 procent, der formentlig skal til for at opnå flokimmunitet. Det er ubehageligt og udansk, men ved en 100-års-hændelse har det desværre vist sig som en nødvendighed i en situation, hvor også hele brancher har måttet lade livet.

Jeg læste i JP Aarhus mandag morgen, at et antal curling-forældre til børn mellem 5 og 11 år under navnet »Mødres Brøl«, havde benyttet den sidste adventsweekend på at demonstrere imod vaccination af børn. Hvis mødrenes brøl gjaldt bekymringen for, at børns manglende vaccination skulle risikere at koste deres bedsteforældre livet, eller deres bekymringer for, om fremtidige generationer kan bevare vores høje velfærdsniveau, når regningen fra alle de betalte nødvendige hjælpepakker skal betales, så kan jeg forstå det. Ellers lyder brølet umanerligt hult.