Vandreturen går til Roskilde

Når Roskilde holder kirkefestival i Kristi himmelfartsferien, kommer folk til byen i biler, busser og med tog. Nogle kommer også på motorcykel og deltager i en særlig biker-gudstjeneste.

Udgivet:25. maj 2022, 12.15

Læsetid:1 minut

Foto: Privatfoto

Men nogle kommer også vandrende, for der er arrangeret en pilgrimsvandring over fire dage med start i Ringsted.

Søren Hansen fra Isenvad er en af dem, der skal med på pilgrimsvandringen mod Roskilde. Han kommer til at fungere som stifinder og skal gå forrest på ruten. Han har efterhånden en del erfaring med pilgrimsvandringer og er bestyrelsesmedlem i Foreningen Den Danske Klosterrute, der arrangerer vandringer rundt i landet på ruter, der går forbi 50 af de steder, hvor der har været klostre i Danmark.

Samvær, natur og kultur

- Der er flere ting, der tiltaler mig ved pilgrimsvandringen. Det handler både om samværet med dem, man vandrer med, og det handler også naturoplevelsen og at gå rundt i landet og se kirker og kulturhistoriske steder undervejs. Og så har vandringen også et åndeligt eller religiøst tilsnit, fordi det er helt tilladt at reflektere og gå i stilhed for sig selv, siger Søren Hansen.

Pilgrimsvandringen til kirkefestivalen kommer forbi en lang række midtsjællandske kirker og seværdigheder, så der er nok at se på vejen til Roskilde.

Pilgrimsvandring i Isenvad

Hvis man synes, at fire dages vandring på Sjælland er lige i overkanten, tilbyder Isenvad Kirke muligheden for en lokal pilgrimsvandring 9. juni. Her er ruten på 3-4 kilometer rundt i den lokale natur, og undervejs er der bibeloplæsning og gode ord, man kan tænke over, mens man går. Man behøver ikke at tilmelde sig pilgrimsvandringen på forhånd.

Busturen går til Roskilde

Fredag 27. maj kører en bus fra Midtjylland til Midtsjælland. Busturen er arrangeret af Viborg Stift, og formålet er at deltage i Himmelske Dage i Roskilde.

Deltagerne på turen kan se kirkefestivalen på egen hånd eller følges med Viborg Stifts udvalg for Kirken i Verden, som har arrangeret turen. Bussen samler passagerer op i Engesvang, Viborg og Skægkær og returnerer til det midtjyske sidst på aftenen.