Handelsgymnasiet fik besøg: Det rullende universitet kom forbi

Eleverne på Handelsgymnasiet i Ikast fik besøg af universitetsstuderende, som gav dem en smagsprøve på livet som studerende

Udgivet:27. december 2022, 10.00

Læsetid:3 minutter

Handelsgymnasiet Ikast-Brande havde besøg af det »Rullende universitet«, hvor universitetsstuderende underviste gymnasieeleverne. Foto: Merete Riis Jensen

Merete Riis Jensen
Journalist
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

5 måneder siden

IKAST Det kan være svært at finde ud af, hvad man gerne vil, når man er færdig med sin ungdomsuddannelse.

På handelsgymnasiet i Ikast gøres der meget for at hjælpe de unge med at træffe den rigtige beslutning, og et af initiativerne er, at man i sidste uge havde besøg af »Det rullende universitet«.

- Navnet dækker over, at vi har besøg af en gruppe studerende fra Aarhus Universitet, som fortæller om studieretninger og studieliv. Og så er der fagdating, hvor man kan få lov til at gå rundt til forskellige uddannelser og stille alle sine spørgsmål, fortæller Elisabeth Egholm Hattens, som er uddannelsesleder på Handelsgymnasiet Ikast-Brande.

- Vi vil gerne præsentere vores elever for muligheden for at læse videre på de videregående uddannelser. Og vi oplever, at det gør en forskel for eleverne at tale med nogle, som kun er et par år ældre, og som udmærket kan huske, hvordan det er at gå i 2. eller 3. g.

Kan spejle sig i dem

Lidt længere nede ad gangen har en flok 2. g’ere besøg af 24-årige Jens Diederichsen, som til hverdag læser idrætsvidenskab på Aarhus Universitet.

I dag er han taget til Ikast for at tale med eleverne om sport og politik.

- Det er en god oplevelse at være her i dag. Eleverne virker til at være megainteresserede i livet som studerende, og jeg oplever, at de til en vis grad føler, at de kan spejle sig i mig. Det er jo også kun tre år siden, at jeg selv skulle træffe nogle af de store beslutninger, som de er i gang med at overveje lige nu, siger Jens Diederichsen.

- Da jeg selv stod midt i mine sabbatår og overvejede, hvad jeg gerne ville lave bagefter, oplevede jeg, at jeg godt kunne have brugt noget konkret viden om de forskellige studier. Så det er fedt at kunne være med til at give eleverne her noget af den viden.

Fedt at få svar

Begejstringen er gengældt hos handelsgymnasieeleverne, som lytter koncentreret med, mens Jens Diederichsen underviser.

- Jeg vil gerne blive klogere på, hvordan det er at gå på universitetet, og hvilke muligheder man har, siger Jeppe Boysen-Ebler.

- Jeg har tænkt på en finansbachelor, for det er ret vigtigt for mig at kunne meget med økonomi, fordi jeg gerne vil være ejendomsmægler. Og det er fedt at kunne få nogle svar fra dem, der har erfaring med studierne.

Hans sidemakker, Daniel Øgaard Jacobsen, er enig.

- Jeg overvejer universitetet, men jeg har brug for at afklare, om det er noget for mig, og det finder jeg nok ud af i dag. Jeg overvejer at læse noget med politik, for det kan jeg rigtig godt lide, og i dag kan jeg forhåbentlig få lidt afklaring i forhold til, om det er det, jeg skal, siger Daniel Øgaard Jacobsen.

Hører lidt bedre efter

Forrest i lokalet sidder tre piger på rad og række, og de ser også positivt på dagens arrangement.

- Jeg vil gerne høre om, hvordan en normal hverdag er på universitetet, og blive klogere på de forskellige uddannelser, siger Karoline Kamp Jensen.

- Ja, jeg ved ikke endnu, hvad jeg skal studere bagefter, så forhåbentlig kan det hjælpe at høre lidt om det i dag. Vi har meldt os til at høre om politik og økonomi og folkesundhedsvidenskab. Så det bliver meget spændende, tilføjer Julia Koppelhus.

De tre piger sætter også pris på, at det er unge mennesker, som kommer på besøg på handelsgymnasiet og fortæller.

- Det er fedt, at det ikke bare er en halvgammel studievejleder, men at det faktisk er unge studerende, siger Freya Rossen.

- På den måde kan vi bedre identificere os med dem, og det gør måske også, at vi hører lidt bedre efter end normalt, siger hun med et grin.

- Vi vil gerne blive klogere på, hvordan det er at gå på universitetet, sagde Jeppe Boysen-Ebler (t.v.) og sidekammeraten Daniel Ølgaard Jacobsen. Foto: Merete Riis Jensen
Julia Koppelhus (t.v.), Freya Rossen og Karoline Kamp Jensen var glade for at have besøg af unge studerende fra universitetet. Foto: Merete Riis Jensen
Eleverne var koncentrerede og fulgte godt med, da de havde besøg. Foto: Merete Riis Jensen