Der skal skiltes med kunsten

Visit Ikast-Brande vil have bilisterne til at stoppe op

31. juli 2016, 12.36

Der skal skiltes til blandt andet Ikast-stenen.

kunststop Man kommer ikke uden om kunsten i Ikast-Brande kommune, for den er en vigtig del af områdets DNA.

Den er til daglig glæde for borgerne og områdets mange besøgende, og som noget særligt er den en ganske gratis oplevelse, der er tilgængelig døgnet og året rundt!

- Derfor vil vi nu også have kunsten op på seværdighedsskilte langs motorvejene ved både Ikast og Brande, så flere bliver inspireret til at lægge vejen forbi for at se de mange flotte kunstværker og samtidig stifte bekendtskab med vores driftige byer, siger turistchef Jette Nielsden, Visit Ikast-Brande.

Flere skilte

Det er i dag stort set umuligt at få skiltet til seværdigheder, men tilbage i 2011 blev der som en forsøgsordning opsat en række brune seværdighedsskilte langs landets motorveje. Ordningen har vist sig at være så stor en succes, at den netop er blevet gjort permanent.

For at øge antallet af besøgende har Visit Ikast-Brande - som turistforening - derfor nu sendt ansøgninger afsted til Kulturstyrelsen og Region Midt for at gøre vores hoser grønne i forhold til at få seværdighedsskilte opsat på motorvejene ved henholdsvis:

. Ikast-afkørslen - for at opmærksom på byens imponerende samling af skulpturer

. Brande-afkørslen - for at gøre opmærksom på byens prægtige gavlmalerier.

Ikast by har en unik samling af fremragende skulpturer af store kunstnere, som vi har al mulig grund til at være stolte af. Der er ikke mange byer, der kan prale af en lignende samling og slet ikke en by af Ikast's størrelse. Det er en driftig by, hvilket de to fornemme skulpturparker i Højrisparken og Frisenborgparken vidner om, men der er også mange enkeltstående skulpturer - senest kronet med Bjørn Nørgaards flotte skulptur »Riv dette tempel ned« ved Ikast Kirke. De er alle et besøg værd!

Gavl- og gademalerier

Brande er vidt berømt for sine spektakulære gavlmalerier fra 1968. De trækker stadig mange gæster til byen, og det seneste tiltag med den internationale Street Art-festival har i den grad sat yderligere et gevaldigt skub i antallet af besøgende. Gavlmaleriernes historie er ganske unik og det, der var tænkt som en kunsthappening, har i høj grad været med til præge byen til det vækstområde, den er i dag. I 2018 kan gavlene fejre et imponerende 50-års jubilæum.

- På turistkontoret mærker vi en stigende interesse for kunsten, og vi arrangerer i forvejen forskellige guidede ture i området. Dette glæder vi os til at intensivere i fremtiden - gerne i form af et lokalt guidekorps af dygtige lokale fortællere, siger Jette Nielsen.

Hvad er formålet?

Ikast-Brande har som område masser af herligheder at byde på, og vores mål med at få flere besøgende til at lægge vejen forbi er, at medvirke til at skabe øget omsætning i områdets handelsliv, hos vores turismeaktører og ideelt set måske endda få nogle af dem til at ønske at arbejde og/eller bosætte sig i kommunen.

- Nu håber vi så på, at vi denne gang slipper igennem nåleøjet, og at vores prægtige kunst vil blive godkendt til seværdighedsskiltning. Så vil der blive lidt økonomi i forhold til produktion af skiltene, men her håber vi på, at Ikast-Brande Kommune vil støtte beredvilligt op, for skiltene vil uden tvivl kaste meget ekstra af sig i kommunen i form af øget synlighed og ikke mindst ekstra omsætning i turismen og i handels- og erhvervslivet, påpeger turistchefen.

Der skal skiltes til blandt andet Den jødiske Kirkegård.
Der skal skiltes til blandt andet Akrobatfantasi.
Der skal skiltes til blandt andet Røde Anna i Birkelund.