Læserbrev: Hvornår må kirker genåbne mere?

1. juli 2021, 08.00

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Tom Laursen

LÆSERBREV Hvor er det godt at se de mange glade mennesker, der samles til forskellige arrangementer såvel ude- som indendørs. Det er opløftende, at vi igen kan samles i større antal i forskellige kulturelle sammenhænge.

Af større kulturelle sammenhænge kan vel med rette nævnes kristelige handlinger, som foregår i vore kirker.

Jeg forstår ikke prioriteringen i forbindelse med »åbningen« af samfundet. Kirkelige handlinger er stort set ikke nævnt. At afstandskravene ikke er reduceret sammenlignet med sportslige begivenheder, giver slet ikke mening.

Så vidt jeg kan se, kniber det gevaldigt med en meters afstand mellem tilskuerne under en fodboldkamp, når der jubles over gode præstationer.

I forbindelse med gudstjenester af enhver art bliver kirkegængerne som regel siddende, undtaget dog under de rituelle handlinger, der hører med til en gudstjeneste, så som at rejse sig og sætte sig.

Man råber og danser ikke modsat som ved en fodboldkamp, hvor der bliver smidt drikkevarer i luften og omfavnelser i stor stil.

Hvorfor må man som pårørende til en afdød ikke deltage i en almindelig begravelse, men er underlagt strenge regler for så vidt angår deltagerantal? Hvorfor kan man ikke invitere alle sine gæster til at overvære et bryllup, en dåb, eller konfirmation under stadig strenge regler?

Jeg har endnu ikke hørt om smitteudbrud blandt deltagerne ved kirkelige handlinger.

Måske kunne vi deles om at få del i en »åbning«, således at alle kunne få lov til lidt mere, også set i lyset af, at de fleste som deltager i kirkelige handlinger, sikkert er vaccinerede på nuværende tidspunkt.